De dinsdagavond blijft net als dit seizoen voor de spelers die graag een traditionele partij spelen. De frequentie is één keer in de twee weken maar in september benutten we enkele extra dinsdagen.

Dinsdag 3 september: start Onderlinge, GO Centrum
In navolging van de nationale competitie, waar komend seizoen een speeltempo geldt van 80 minuten + 1 minuut per zet, gaan we op dinsdag het Fischer-systeem hanteren, maar dan wat sneller: 40 minuten + 1 minuut per zet.

Vrijdag 13 september: start Apertura, 2 Klaveren
Het vrijblijvend dammen in de 2 Klaveren is bijzonder populair. We blijven, net als in de zomercompetitie, rapiddammen. Een keer in de twee weken op vrijdag met het Fischersysteem, 20 minuten + 5 seconden per zet. Het is vrije inloop en je mag kiezen om 1, 2 of 3 ronden te spelen.


Naar het voorbeeld van Latijns-Amerikaanse voetbalcompetities organiseren we twee kampioenschappen per jaar, die we aanduiden als Apertura en Clausura. Onze Apertura loopt van september tot en met december, de Clausura van januari tot en met mei. Voor beide rapidcompetities geldt dat er minimaal 15 partijen gespeeld moeten worden. Een tekort wordt opgevuld met reglementaire nullen. De winnaar van de Apertura ontvangt een fles rode wijn, in de Clausura staat een fles witte wijn op het spel.
Indien er behoefte is aan een traditionele partij op vrijdagavond kan dit ook. De uitslag telt mee voor de onderlinge competitie.

Damkalender 2013-2014