3 december kregen we dan eindelijk de kans om afstand te nemen van die onverwachte laatste plaats in de provinciale rangschikking. Na de zware nederlaag tegen het DDV van Ruph (met zijn troefkaart Kees) en de geschrapte wedstrijd tegen Den Ilp, mochten we in Purmerend dan eindelijk het blazoen oppoetsen.

We reisden af met het basisteam, tot grote teleurstelling van de gastheren. Zij hadden graag hun oud-clubgenoot Johan Smits begroet. Had ik onze 1e reserve wel opgesteld, en was ik als non-playing captain meegegaan, dan hadden we waarschijnlijk een clean sheet 0-8 laten aantekenen. Nu moesten we ons tevreden stellen met 2-6.

Zo kwam de overwinning tot stand:

Na een kort welkomstwoord werden we eerst getrakteerd op koffie. Goede brandstof voor een leuke partij – en al snel kwam er tekening in de strijd.

Rob had aan bord 1 als strijdplan zijn tegenstander – Jan Bakels – voor zoveel mogelijk keuzes te stellen. Er werd weinig geruild en veel gerekend in een hek-kettingstelling. Rob in zijn element en zijn tegenstander tot over zijn oren in het diepe. Kwestie van tijd…

Paul zat naast mij aan bord 3. Al snel nam hij de leiding in zijn partij en kon hij het zich permitteren schijfwinst uit te stellen: die schijfwinst kon hem namelijk niet ontgaan. Paul wachtte gewoon tot het optimale moment voor het verzilveren.

Thijmen aan bord 2 had Sijmen Hansen in de tang. Deze besloot een schijf te offeren, maar zag daar geen enkele compensatie voor terug. Net als bij Rob: een kwestie van tijd…

Dit gaf mij de overmoed om het in het middenspel scherp te spelen tegen Johan Veerman. Iets té scherp. Mijn tegenstander had verder gekeken en confronteerde me met een dubbele dreiging. Na wat gespartel moest ik een schijf inleveren en niet veel later de partij.

Daarmee was de stand 2-2, want ondertussen had Thijmen al de felicitaties van tegenstander Hansen in ontvangst genomen. Kort daarna was ook het pleit bij Rob beslecht en stonden we op een 2-4 voorsprong. Daarmee was de overwinning binnen, want Paul stond dik gewonnen. Zijn tegenstander was nog naarstig op zoek naar remise, maar Paul trapte niet in de trucjes die er nog even in gevlochten werden. Na iets te lang doorspelen gaf zijn tegenstander zich toch gewonnen en was de einduitslag 2-6.

Het degradatiespook is in elk geval verdreven :) 

   

Purmerend 66 

 

  O2O  

 

2

-

6     
 

 Jan Bakels (1117) 

-

 Rob Geurtsen (1322) 

 

0

-

2

3

 
 

 Sijmen Hansen (1084) 

-

 Thijmen Stobbe (1139) 

 

0

-

2

1

 
 

 Kees Schilder (994) 

-

 Paul Lohuis (1124) 

 

0

-

2

4

 
 

 Johan Veerman (1068) 

-

 Frank Zwerver (896) 

 

2

-

0

2