Het was een spannende wedstrijd tegen een voltallig CEMA.

Aanvankelijk verliep de wedstrijd voortvarend: Runner-up invaller Jan Pieter Drost hield topspeler Paul Nitsch moeiteloos op remise door gewoon beter te gaan staan. Voor de zekerheid stuurde hij de toplimburger naar een puntendeling. Hij had, zie Toernooibase, Nitsch nog even kunnen overhoren.
Rob Geurtsen trof de volledig onbekende Tomi Maturin Nyamsi. Rob leek optisch voordeel te hebben, maar het klassiekje verzandde snel in remise.

Toevallig stond ik even naast het bord van Johan Bastiaannet tegen Martijn van Gortel toen Johan zijn handen radeloos zijn handen omhoog hield. Wat zou erop tegen zijn om tussen te lopen? Geen idee. Dus het tussenloopje gespeeld - en de partij direct opgegeven door tegestander Van Gortel.
Frank Pasman keek eindelijk eens tegen een lagere rating aan in zijn partij tegen Bert Verton. Dus Frank speelde maar eens, voorzichtig, op kansen. En die kwamen. Rustig laverend  trok Frank zijn tegenstander mee het moeras in. Daarin bezweek zijn tegenstander op exact dezelfde wijze zoals Angel Rafael Mejia overkwam in de laatste ronde van het Curacao Open, tegen grootmeester Kees Thijssen, nog geen week eerder.
We hadden een mooie voorsprong opgebouwd. Ik keek om naar het scorebord en liep rond met het zicht op mooie posities voor de resterende Johans.

Vanaf dat moment werd hard werken.
John Stins kon het niet bolwerken tegen Pierre Lacroix. Johan Wiering won helaas niet van Erwin Heunen. Roep Bhawanibhiek verloor van Adiatu Ibrahim. Bovendien won Johan Smits net niet van Yifu Du. Johan Capelle overkwam hetzelfde: hij won net niet van Patrck Casaril: 9-9.

Aan mij om de winnende punten te laten aantekenen.
Ik had bijna tweehonderd ratingpunten meer tegen AndrĂ© Meartdorf. Hij ruilde alles af wat er op zijn weg tegen kwam. Dat ging wel gepaard met tempiverlies. Ik ruilde met tempiwinst lustig mee. Maar winnen met tempivoordeel valt nog niet mee op het dambord. Gelukkig viel na al het geruil het tempivoordeel precies in mijn voordeel uit, met partijwinst en wedstrijdwinst.

Huppakee, bovenaan in het rechter rijtje. Op de weg naar boven!