Dat een goed resultaat in Schiedam lastig zou worden wisten we. De reserves van Van Stigt Thans waren naar de Ereklasse gepromoveerd toen wij eruit degradeerden. Ze hielden het een jaar vol en dus ontmoetten we hen dit seizoen.

Van Stigt Thans II is eigenlijk een team dat eigenlijk een klasse tussen de Ere- en Hoofdklasse nodig heeft. Ik verwacht dat ze met afstand kampioen worden.

Uiteraard zouden we ons niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten leiden. Roep Bhawanibhiek, als laatste aan zijn partij begonnen, schoof als een haas remise tegen Guido van den Berg. Johan Bastiaannet tegen Thomy Lucien Mbongo hadden de vaart er ook in naar remise. Laat dat maar aan Johan over. Rob Geurtsen stond na 20 zetten, zie Toernooibase, gewonnen tegen Walter Thoen. Zowaar een voorsprong van 2-4.

Misschien was mijn partij, als je het ver doorredeneert, wel een kantelpuntje. Ik was iets, echt niet veel meer, makkelijker uit een rare opening gekomen. Die rare opening had ons beide aardig wat tijd gekost.

Door onzorgvuldig opbouwen van mijn kant belandde ik in een nadelig klassiekje met tempovoorsprong. Dan moet de stand open gebroken worden, maar dat ging niet helemaal lekker. Mijn tegenstander Ton Burgerhout zag echter geen voordeel en wikkelde snel af naar remise.

Johan Smits, die de sterke Cristian Niami trof, werd langzaam in het nadeel gelaveerd en moest uiteindelijk capituleren. Marco de Koning belandde in een merkwaardig eindspel dat plots remise werd. Johan Capelle leek mogelijkheden te hebben tegen Waldo Aliar maar ook daar remise: 7-7.

Een 10-10 leek toch een mogelijkheid te worden. Ondertussen had John Stins een schijf in moeten leveren tegen de jeugdige Emre Hageman en had het zwaar. Maar wellicht kreeg Johan Wiering kansen tegen Dirk van Schaik.
Helaas: John capituleerde en Johan berustte in remise: 10-8.

Frank Pasman speelde een stevige partij tegen Peter van der Stap. Laatstgenoemde was door krappe tijdnood gegaan. Frank probeerde daarvan te profiteren en speelde op winst. Helaas bleef zijn tegenstander overzicht houden en trok de partij naar zich toe. En ach, die remise die er altijd ergens aan het eind in zat had ons geen wedstrijdpunt opgeleverd.

We bungelen nu met twee wedstrijdpunten op de één na laatste plaats, net boven het puntloze SNA. We verkeren in gezelschap van Heijmans, IJmuiden en Samen Sterk. De stand staat ten opzichte van vorige seizoen zo'n beetje op zijn kop en een gepromoveerd team staat tweede. Als we aan het einde van het seizoen deze ranglijst weer omgedraaid hebben, spelen we nacompetitie.