Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse A van dit seizoen. Het positieve was dat wij met 10 man waren.

Toen we achter de borden zaten, bleek dat het een zware wedstrijd zou worden. Op 9 borden hadden wij een rating achterstand, alleen JP had een (iets) hogere rating dan zijn tegenstander.

Het eerste punt kwam op mijn naam. Tegen Bart Visser werden de schijven in rap tempo afgeruild, met een snelle remise tot gevolg. Hierna was het Thijmen die een punt haalde en wel tegen Piet Bouma. Ook hier werd veel geruild. Thijmen had nog voor spanningen kunnen zorgen, maar na de laatste ruil werd de vrede getekend. Hans speelde tegen Jan Adema een degelijke partij. In een misschien licht betere stand voor Hans werd tot remise besloten. Tussenstand 3-3.
Ricardo kwam tegen Jacob de Vries langzaam steeds meer onder druk te staan. Een kleine combinatie kostte een schijf, en daarna de partij.
Erwin Heslinga had tegen Wiebo veel terreinvoordeel. Wiebo kon lang zijn formaties in stand houden en wist daardoor de remise over de streep te halen.
Frank speelde een heel degelijke partij tegen voormalig sterkste man van Nederland Tjalling van den Bosch.. Een zeer verdiende remise voor Frank.
Kenny kwam in het latere middenspel onder druk te staan tegen de nestor Anton Schotanus. Kenny moest zich nauwkeurig verdedigen om een punt te halen, hetgeen Kenny wel toevertrouwd is.
Huub had de pech om de sterkste tegenstander te treffen. Tegen Rein van der Pal hield Huub het lang vol, maar op het eind werd het niveau verschil merkbaar, en kon Huub het niet meer bolwerken. Nieuwe tussenstand: 10-6
Gerrit kreeg tegen Waylon Poot te maken met een omsingeling van zijn centrum. Hier kwam Gerrit niet meer uit, en moest in schijf- en later partij-verlies berusten.
Het laatste punt werd gehaald door Jan Pieter. JP had Anne Piet Kooistra lang overhoord, maar kon geen winst vinden.

Gezien het krachtsverschil al met al een terechte nederlaag.

Over twee weken kunnen we het nog eens proberen tegen Dios Achterhoek.. Hopelijk gaat het een stuk beter dan vorig jaar.

Paul