Afgelopen zaterdag speelde 020-2 de nacompetitiewedstrijd tegen Den Haag. Buiten deze wedstrijd werd er bij ons ook nog de wedstrijd Tilburg 2 tegen Huizum gespeeld. Deze werd gewonnen door Huizum
.

Den Haag miste 1 sterke speler, terwijl 020-2 volledig aantrad. Erik en Frans van Eenennaam waren als eerste klaar en deelde de punten.

Roep overspeelde Roy Bidesi, die zijn korte vleugel helemaal wegspeelde. Roy liet na de doorbraak 50 minuten lang zijn klok lopen en ging 'door de vlag'.

Paul bereikte niet veel tegen Nico Leemberg en speelde remise. Hans probeerde het wel tegen Jan Kok, maar ook deze partij leverde niet meer op dan remise

Hierna verloor Frank van Frans Teijn. In een goede stand dacht Frank een combinatie uit te halen, maar in plaats van de gedachte 3 slag nam Frans de verplichte 4 slag en kon Frank meteen opgeven.

Kenny had tegen Pertap Malahe tot twee keer aan toe een 4 om 3 nodig om zijn nadelige stand te neutraliseren, met remise als gevolg.

Huub kon het niet bolwerken tegen Herman Vroom. In een lastige stand dacht Huub met een offertje de stand positioneel gelijk te kunnen trekken, maar Herman kon dit weerleggen, waarna Huub verloor.

Jan Pieter had druk op de stand tegen Piet Lodder. Met een 4 om 3 naar doorbraak wist Jan Pieter te winnen en trok zo de stand weer gelijk.

John speelde een goede partij tegen de Haagse topscorer Hein van Dee, maar kwam niet verder dan remise.

Nog even was er de hoop dat Wiebo de Haagse topspeler Gerard de Groot kon verslaan, maar die verweerde zich kranig en hield de remise.

Uitslag 10-10

Dit hield in dat er een barrage gespeeld moest worden. Het speeltempo werd 5 minuten met 5 seconden.

Opstelling bleef gelijk, de kleuren werden verwisseld.

Tijdens het sneldammen wisten Roep en JP weer te winnen, terwijl Huub en Frank weer verloren.

Doordat Kenny en John hun partijen ook wonnen, trokken wij de wedstrijd met 12-8 naar ons toe en was handhaving in de hoofdklasse een feit.

20190302 120508