Het tweede viertal van 020 (dat sinds vorig jaar door het leven gaat als eerste viertal) heeft het kampioenschap van de PNHDB voor het grijpen. Zaterdag werd op Texel met 3-5 gewonnen van Oosterend/Texel, zodat in de slotronde een gelijkspel tegen SNA 2 volstaat voor de eerste provinciale titel. Succescoach Frank Zwerver, die tijdens het treffen in het vliegtuig zat, kon zich geen betere terugkeer op Nederlandse bodem wensen.


Omdat Frank Zwerver afwezig was en Paul Lohuis de auto aan zijn vrouw gunde, werd expeditie Texel voor de eerste keer per openbaar vervoer afgewerkt. Paul werd recordhouder qua transportmiddelen. Achtereenvolgens gebruikte hij fiets, sneltram, trein, benenwagen, boot en bus. Dat bracht hem in een kleine vier uur van deur tot deur. De anderen deden het in iets minder tijd en met iets minder middelen. Maar het moet gezegd, de reis verliep vlekkeloos en het wandelingetje van station Den Helder naar de veerboot was onder de stralende zon een groot genoegen.

De wedstrijd zelf liep minder vlot. Johan Smits en Jan Pieter Drost troffen in Jos de Wolf en Vic Voskuil taaie tegenstanders die voor elke centimeter vochten en een ruiltje niet schuwden. Thijmen Stobbe en Paul Lohuis hadden sneller beet, maar juist bij hen verliep het niet naar wens. Paul anticipeerde op een terugruiltje van Adri de Jong, maar toen Adri dat ruiltje niet nam, werd de situatie penibel, en na nog een slechte zet verloor Paul zelfs. Thijmen dwong wel schijfwinst af tegen Piet Bakelaar, maar die kreeg daarvoor zoveel compensatie dat er waarschijnlijk geen winst in heeft gezeten. Gelukkig bleven Johan en Jan Pieter rustig. Stapje voor stapje vergrootten zij hun voordeel totdat hun tegenstanders onder de druk bezweken. Vooral de slotstand bij Jan Pieter was een plaatje. Een 3-om-3 die volledig plat was.
Op weg naar de boot