Voor de laatste ronde zakten we helemaal af naar Hoensbroek in Limboland om tegen DIOS/Eureka aan te treden. Eureka overkwam hetzelfde wat ons de eerste wedstrijd van dit seizoen overkwam. Hun sterkste speler Michel Stempher zat aan bord 10. Hij kon na een uur wachten een 2 in ontvansgt nemen tegen 'niet opgekomen'. Dat bleek voor ons geen enkel probleem. Eureka had weinig ervaren jeugd opgesteld. Dat was te veel gevraagd tegen ons 1e.

GMI Johan Bastiaannet had de stand snel recht getrokken met winst op Mark Werrebrouck. Marco de Koning moest nog bijkomen van zijn vakantie en remiseerde met Hubert de Beatselier. Rob Geurtsen zette ons op voorsprong door Tom Swelsen met combinatieve dreigingen in een verloren los zand stelling te dwingen. Johan Wiering viel dit keer eens niet aan maar omsingelde de veel te langzaam spelende Ivar Jansen. Met enkele dreigingen te veel won Johan.

Frank Pasman speelde zijn geliefde klassiek en kreeg voordeel. Helaas niet voldoende. Johan Capelle won keurig volgens de regels der techniek een schijf na een te ambitieuze opening van Jasper Kole. Johan wikkelde vervolgens keurig af naar winst. Ik kreeg voordeel na een minder geslaagde combinatie van mijn tegenstander. De stand leek te verzanden in remise. Daarom speculeerde ik op zet 43 en dat slaagde. Mijn tegenstander greep op die zet mis waar het offer 15-20 hem juist kansen gaf. Het eindspel won snel voor mij.

Gerrit Tigchelaar verslikte zich in een zeer kansrijk eindspel nadat hij de doldrieste aanval van Marijn Jans had afgeslagen. Johan Smits leek te bezwijken onder de aanval van Theo Schippers maar in het eindspel redde hij het vege lijf.

Eindstand 7-13. Daarmee is de competitie in Hoofdklasse B ten einde met een mooie 4e plaats.