Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen middenmotor Heerenveen. Het werd een terechte, maar zware nederlaag.


We kwamen al vrij snel op achterstand door nederlagen van Bob en Frank. Beiden liepen in een slechtere stand in een zetje en konden snel opgeven. Hierna speelde Jan Pieter en Hans remise. Zij hadden weinig moeite om hun sterkere tegenstanders op remise te houden.

Laura had een voordelig klassiekje, maar kon geen potten breken met remise als gevolg. Ook Wiebo had een sterkere tegenstander, en ook hij haalde een keurige remise.

Huub had het erg lastig en moest in het middenspel een schijf offeren. Achteraf bleek dat hij een goede voortzetting gemist heeft die ondanks de schijf achterstand minstens remise had opgeleverd.
John kreeg goede kansen en ging het eindspel in met twee schijven meer. Dam halen op de trik trak lijn had zijn tegenstander voor moeilijkere dilemma's gezet, nu werd het snel remise. Kenny hield zijn tegenstander in bedwang en wist wat zetjes te ontlopen, Ook hij haalde een mooie remise.

Als laatste was ikzelf uit. Na zeer goed gestaan te hebben, ging het langzaam mis. Na een of twee remisevarianten gemist te hebben, ging het helemaal mis.

Over twee weken spelen we de laatste wedstrijd van de regulaire competitie. Als Enschede geen punten haalt, moeten we op 2 maart de nacompetitie spelen. Houd deze datum vrij!