…maar afgelopen dinsdag niet. Titelhouder SNA kwam op bezoek en het viertal was gekomen om een serieuze partij te dammen. Op de vraag hoe het mogelijk was dat de titelpretendent onderaan de ranglijst bungelde, luidde het antwoord van captain Groeneweg dat het gewoon een paar keer tegen gezeten had. Dinsdag deed zich dit probleem niet voor bij SNA.

 

Met Peter van Heun in plaats van Rob Geurtsen (we gunnen Rob even rust omdat hij zijn handen vol heeft aan de halve finales NK) traden we gemotiveerd aan tegen de bezoekers uit Heerhugowaard. Vaste invaller Johan Smits was ook van de partij en basisspelers Thijmen en Paul (Lohuis) completeerden het team.

Gekeken naar de ratingverschillen was 020 licht favoriet, maar 4 remises zou ook een aannemelijke uitslag kunnen zijn. Remises, misschien, maar dan zeker geen bloedeloze! Thijmen, aan bord 3, zorgde daar persoonlijk voor. Tegen SNA captain Groeneweg kwam er een Wild West partij op het bord waar de vonken vanaf vlogen. Het leek zeer onwaarschijnlijk dat de strijd onbeslist zou blijven, maar toch eindigde het uiteindelijk in een puntendeling. De algemene consensus was dat vooral Thijmen kans op meer had laten liggen…

Peter was aan het eerste bord prettig uit de opening gekomen en wilde meer. Hij wilde ook meer dan mogelijk was en knoopte zodoende zichzelf op. Een vingerfoutje zorgde voor een snel einde aan een problematische stand. Dat was een tegenvaller en leverde een 1-3 achterstand op.

Johan had een aanvalspartij tegen Theo Tesselaar op het bord gezet. Theo liet zich ook niet onbetuigd en Johan kon het evenwicht niet verbreken, met remise als resultaat.

Dan moest het dus van Paul aan bord 4 komen om een wedstrijdpunt voor 020 te redden. Probleem was echter dat Paul zich geen kansen wist te creëren tegen aanstormend SNA talent René Emmaneel. Toen Paul al in remise berustte wilde zijn tegenstander zelfs nog wel even doorspelen, om te kijken of hij nog een weg naar winst kon vinden. Die weg vond hij niet, dus werd uiteindelijk de vrede getekend.

Eindresultaat 3-5. De spanning is terug in de competitie, maar we hebben alles nog in eigen hand. Als 23 februari naaste concurrent Texel op eigen eiland wordt verslagen lijkt de titel alsnog een prooi voor 020 te zullen worden.

   O2O  

-

   SNA  

 

3

-

5

 

 Peter van Heun (1290) 

-

 Guido Verhagen (1239) 

 

0

-

2

3

 Johan Smits (1263) 

-

 Theo Tesselaar (1203) 

 

1

-

1

2

 Thijmen Stobbe (1129) 

-

 Jan Groeneweg (1134) 

 

1

-

1

1

 Paul Lohuis (1122) 

-

 René Emmaneel (1058) 

 

1

-

1

4