Maandag reisden we in de bijna-basisopstelling naar Zaandam voor de 4e ronde van de provinciale competitie. Rob liet zich graag vervangen omdat hij met de Halve Finales van het NK momenteel al aan zijn trekken komt. In zijn plaats mocht Johan Smits aan het eerste bord plaats nemen. Johan mag dan officieel invaller zijn, hij is wel de enige die tot dusver alle wedstrijden gespeeld heeft.  Deze avond mocht de supersub aan de bak tegen Paul Teer.

Thijmen had het voorrecht tegen die andere Paul (i.e. v/d Lem) te spelen en had als enige een iets lagere rating dan zijn tegenstander. Voor hem was de opdracht simpel: houd de zaak droog en laat de rest zorgen voor de winstpunten.

Onze Paul (i.e. Lohuis) werd gekoppeld aan Barbara Graas en als teamcaptain had ik al een vinkje achter deze partij staan. Paul is een angstgegner voor Barbara, dus de druk lag helemaal bij haar.

Aan bord 4 mocht ik tegen Schelte Betten, die zo vriendelijk was mee te werken aan mijn partijopzet. Al snel had ik zijn korte vleugel in bedwang en zijn lange vleugel kaal geplukt. Dat maakte het strijdplan overzichtelijk en toen hij zich nog even vergiste in een slagenwisseling stond ik bovendien een schijf voor. Een kwestie van koelbloedig uitspelen, alleen liet het killerinstict me even in de steek. Ik gaf mijn tegenstander nog één remisekans, die hij echter niet greep. Daarna was het snel uit.

Daarmee had ik stiekem niet de eerste winstpartij laten aantekenen, want kort daarvoor had Paul zijn reputatie van angstgegner waar gemaakt. Aanvankelijk kon Paul geen potten breken en stond Barbara beter. Paul wist dat hij zijn kans wel zou krijgen en liet de kansen keren na een afruil. Barbara’s stand liep vast en Paul mocht de felicitaties in ontvangst nemen.

Nu hoefden alleen Johan en Thijmen de Zaanse Paulen op remise houden. Thijmen deed dit netjes tegen Paul v/d Lem, waarmee de teamwinst binnen was. Johan vond het nodig om Paul Teer nog even aan de tand te voelen, maar deze wist probleemloos de remise te vinden.

Met een 6-2 overwinning werd met de trend gebroken dat we alle wedstrijden met 5-3 winnen, maar dat valt moeilijk als probleem te bestempelen J

Na 4 ronden staan we 2 wedstrijdpunten los van Texel, dat ons nog als enige team serieus kan bedreigen.

Over 2 weken krijgen we regerend kampioen SNA 1 op bezoek, dat dit seizoen een sabbatical lijkt te hebben genomen en alleen SNA 2 achter zich weet in de rangschikking.

  1. Paul Teer – Johan Smits 1-1 (4)
  2. Paul v/d Lem – Thijmen Stobbe 1-1 (3)
  3. Barbara Graas – Paul Lohuis 0-2 (1)
  4. Schelte Betten – Frank Zwerver (2)