Tegen Drachten was het de eerste uitwedstrijd die we met een volledig tiental hebben kunnen spelen. Achteraf blijkt dat, als we deze wedstrijd gewonnen hadden, we (tijdelijk) boven de degradatie plekken hadden gestaan.

Het werd al snel duidelijk dat een groot aantal spelers nog met de feestdagen in hun hoofd zaten. Van de tien partijen eindigden er 8 in een beslissing. (Hoezo dammen is een remise sport). De overwinningen kwamen veelal tot stand door positionele blunders of kleine combinaties.

Hans kreeg een makkelijk kettingstelling, en kon kiezen uit verschillende winst varianten. Schijfwinst of doorbraak. Hij koos voor het laatste, en dit bleek een goede beslissing te zijn. Hij won als eerste.

Roep verraste Jan Hoogterp met een mooie combinatie. Hoewel we nu met 4-0 voorstonden, stond het op een groot aantal borden niet goed voor ons.

Ikzelf speelde een waardeloze opening. Die afgestraft werd door mijn tegenstander. Kenny stond op dat moment een schijf achter, en Erik positioneel erg slecht. Beide verloren hun partij. Tussendoor had ook Frank verloren, door in de opening een schijf weg te geven.

Huub profiteerde van een 2 om 3 die zijn tegenstander open zette. En won daarna simpel.
John speelde volgens hem een slechte opening, maar kreeg in het late middenspel een schijf cadeau, en maakte het vakkundig af.

Bleven over Wiebo en Jan Pieter. In beide partijen waren de remise grenzen niet overschreden, en beide partijen werden remise, waarna een 10-10 eindstand een feit was.