Met een sterke opstelling gingen we de strijd aan met Purmerend, dat 4 december op bezoek kwam in Amstelveen. Mét Johan Smits als invaller omdat hij het altijd leuk vindt om tegen zijn ouwe cluppie te spelen – en omdat hij na de vorige wedstrijd (verloren in Den Ilp) nog iets had recht te zetten.

Na anderhalf uur spelen hadden de 020 spelers de bedenktijd beter verdeeld dan de tegenstander, vanzelfsprekend op Rob na. Dat leek echter wel goed geïnvesteerde tijd, want hij had een prachtige stand waarbij het wachten was op een grote afwikkeling met schijfwinst, ofwel direct partijwinst. De teamcoach tekende in gedachten al een voorsprong op het bord, alhoewel dat punt in de praktijk nog wel even binnen geschopt moest worden door Rob.

Op de overige borden was de situatie minder duidelijk, ja zelfs spannend. Aan die spanning wenste Thijmen niet al te lang mee te doen. Toen de 40 zetten waren bereikt stelde tegenstander Schilder remise voor, dat met een groots gebaar door Thijmen werd geaccepteerd. Prima, niets aan het handje…

Vervolgens duurde het nog geruime tijd voordat de volgende uitslag op het bord kwam. Rob zat, zoals gewoonlijk, krap in de tijd en tegenstander Ramon Sakidin liet het zich graag bewijzen dat hij slechter stond. Hoe dan ook: een kwestie van tijd. Johan bereikte weinig tegen zijn oude leermeester Jan Bakels, die wel duidelijk moeite kreeg met de spanning.

De spanning was aan bord 4 bij Paul en Sijmen Hansen ook voelbaar, maar Paul is een ijskonijn en ging beter met die spanning om dan zijn tegenstander. Sijmen zag spoken en was daarom tevreden met remise. Wij ook, want de tussenstand was nu 2-2 met nog 2 partijen te gaan, waarbij zowel Johan als Rob de winst naar zich toe leken te trekken.

Johan ontzag zijn oude makker Jan Bakels niet en wist door te breken. Ook Jan dacht dam te kunnen halen, maar daar vergiste hij zich in. Het eindspel schoof Johan snel naar winst.

Restte dus alleen nog de partij van Rob, die naarstig op zoek was naar de winst waar hij de hele partij  aanspraak op leek te maken. Ramon bleef zich echter taai verdedigen en wist uiteindelijk met zijn laatste schijf dam te halen toen Rob net geen vangetje meer kon maken met zijn dam en 2 schijven – en dus in remise moest berusten. Gelukkig bracht het de teamwinst niet meer in gevaar.

Met de derde minimale overwinning op rij staat 020 bovenaan en kunnen we de komende maand rustig afwachten hoe de concurrentie elkaar punten afhandig maakt.

IMG 20181204 212718

Rob Geurtsen – Ramon Sakidin 1-1 (4)

Johan Smits – Jan Bakels 2-0 (3)

Thijmen Stobbe – Kees Schilder 1-1 (1)

Paul Lohuis – Sijmen Hansen 1-1 (3)