Afgelopen zaterdag kregen we Nijverdal op bezoek, dat op papier is veel sterker is dan wij, maar door de afwezigheid van drie topspelers werd het direct een andere wedstrijd.

Het begon heel goed toen Huub na 15 zetten een 1 om 3 mocht nemen tegen G. Knol. Huub zijn tegenstander speelde nog een hele tijd door, maar Huub kon als eerste de felicitaties in ontvangst nemen. John remiseerde tegen Erik Eikenaar. Wiebo was de volgende die 2 punten aan ons totaal toevoegde. Een onnauwkeurigheid in de opening van Ronald Sempel bleek genoeg om Ronald constant onder druk te houden. Na schijfwinst hield Wiebo ook nog een goede stand over en was het snel afgelopen. Ikzelf won van Harrie Hoonhorst die, nadat ik naar het kerkhof ruilde, kon kiezen uit een schijf verlies of combinatie naar dam. Hij koos voor het laatste en kon 3 zetten later opgeven.
De grootste verrassing kwam op naam van Thijmen die Bill Neven versloeg. Dat Bill een damzetje miste mag de pret niet drukken. Erik zat tegen de stugge Herman Damman en moest in remise berusten. Aan Hans was de eer om tegen Ronny Koop de winst veilig te stellen. Ronny nam op de 12e zet een voorpost, en kwam er 2 zetten later achter dat hij altijd een schijf zou verliezen. Hans moest nog wel even aan de bak om zijn stand te fatsoeneren. Dat lukt Hans met verve.
De beste partij van de dag werd door Frank gespeeld. Hij speelde een foutloze partij tegen Michel Koop, die ruim 300 rating punten meer heeft dan Frank. Na 41 zetten accepteerde Frank het remise aanbod van Michel, die waarschijnlijk blij was dat Frank deze accepteerde.
Bob speelde tegen Paul Everloo een hekstelling partij. Dat een hekstelling een moeilijk speltype is ondervond Bob ook. Na wat ruilen kreeg Paul met wit een voorpost op veld 13, en dit werd Bob te veel. Als laatste verloor Sjoerd van Rienk van Marle, na een lange tijd zich goed verdedigd te hebben ging het na de 50e zet toch nog fout voor Sjoerd.
Al met al een verrassende 13-7 overwinning.