In de 4e ronde Hoofdklasse B traden we aan tegen Samen Sterk in Hazerswoude, Hazerswoude-Dorp, welteverstaan. Evenals ons team had Samen Sterk twee wedstrijden gewonnen en één verloren. Desondanks traden we aan als favoriet, maar we zouden flink 'aan de bak' moeten om die favorietenrol ten gelde te maken. Tegenstander Samen Sterk mocht het dan als motto hebben, in de wedstrijd bewezen wij samen sterker te zijn...

Rob Geurtsen, Johan Wiering, Johan Bastiaannet en Peter Hoogteijling zouden wellicht, eventueel, misschien, kansen moeten kunnen krijgen. Frank Pasman en Gerrit Tigchelaar zouden stand moeten houden.
Gerrit deed dat ook wel, maar daar zag het het na de opening niet naar uit. Gerrit zat plotseling snel in een nadelige hek die hem op termijn een schijf zou kosten. Voordeel voor ons was op dat moment nog nergens te bekennen.

Na veel geschuif met stoelen op een stenen vloer, hard gezucht en krakende hersenen tekenden zich resultaten in de diverse schermutselingen af. Johan Wiering kon geen vuist maken tegen Martin van der Sluis en moest genoegen nemen met remise. Peter Hoogteijling kon geen voordeel bereiken tegen Micha van der Tol. Evenmin bereikte Johan Bastiaannet voordeel tegen Johannes Postma. Toch is het fijn om deze jongens erbij te hebben. Ook al winnen ze niet elke partij met ratingvoordeel, een remise hebben ze ten minste altijd.

Rob had ondertussen zijn tegenstander Thomas van der Klis  overklast met een omsingeling. Zodoende gingen we aan de leiding.

Frank Pasman had inmiddels Martin de Jong onder controle gebracht en Gerrit had met een offer compensatie afgedwongen. Daarmee hadden beide de deur dicht gegooid en was door hun optreden ons collectief gesloten met een samen sterk optreden.
Johan Capelle neutraliseerde Ronald van Egmond als tegenstander met de hoogste rating. Deze coach mocht daarna de genadeklap uitdelen door de stand van Jo Fijen te splijten.

Johan Smits remiseerde controlerend met Martijn van der Klis. Marco de Koning had een voordelige stand tegen Richard Treur maar zag zijn voordeel verzanden naar, dat wel, een degelijke remise.

Resumé: een puike teamprestatie met de deur dicht. Complimenten aan spelers en team. Vol vertrouwen naar ronde 5 thuis tegen SNA om te werken aan bordpunten.