Dinsdag 9 oktober stond de seizoenopening voor de provinciale competitie op het programma. Net als het vorige seizoen was de eerste wedstrijd tegen het DDV van Roep gepland. Net als vorig jaar, ook, werd de wedstrijd gewonnen, alhoewel het deze keer zwaar bevochten was.

IMG 20181009 200737De teamcaptain zat ruim in de spelers deze avond en besloot daarom zichzelf vrijaf te geven. Hierdoor kwam maar de helft van het basisteam in actie, want vaste kracht Thijmen lag thuis ziek onder de wol. Met Johan Smits en Peter van Heun als invallers kun je niet zeggen dat 020 verzwakt aan de start kwam.

Invaller Peter kreeg tegen Ricardo Bona een stelling op het bord waarvan de grootmeester van dienst (i.e. Hein) van mening was dat die stelling ‘beresterk’ en dus gewoon gewonnen was. Helaas lukte het Peter niet de boel rond te krijgen. Hij moest berusten in remise.

Gelukkig had die andere invaller, Johan Smits, kort daarvoor de felicitaties van zijn tegenstander, Herman van Westerloo, in ontvangst mogen nemen. In een principiële partij had Johan uiteindelijk Herman op dermate fraaie wijze in de tang dat hij zelfs schijfwinst kon versmaden. In plaats daarvan koos Johan voor de positionele winst – en terecht: snel daarna was de partij uit.

Restten nog de partijen tussen Rob en Roep en Paul (Lohuis) vs. Martin Kruiswijk. Eerstgenoemden gingen gelijk op, alhoewel Rob (natuurlijk) weer in tijdnood kwam. Nadat Rob een paar keer het remiseaanbod van Roep had geweigerd, weigerde Roep vervolgens hetzelfde aanbod van Rob toen deze zich neerlegde bij een puntendeling omdat zijn positionele overwicht te weinig was voor de volle buit. Uiteindelijk bleek het niet meer dan een plagerijtje van Roep die hopelijk a.s. zaterdag, wanneer hij de kleuren van 020 verdedigt en niet die van DDV, ook weer een goed resultaat over de streep weet te trekken.

Aan Paul Lohuis de schone taak om het winnende punt binnen te schoppen. Dat was Paul wel toevertrouwd. Tegen Martin Kruiswijk was het evenwicht nooit verbroken en ook in het late eindspel bleef de partij in balans – met remise als logische gevolg.

Met een minimale overwinning van 5-3 kan dit seizoen voor 020 nog alle kanten op – ook de goede :)

Rob Geurtsen

-

 Roep Bhawanibhiek 

 

1

-

1

3

Johan Smits

-

 Herman van Westerloo 

 

2

-

0

1

 

Peter van Heun

-

 Ricardo Bona 

 

1

-

1

2

 

Paul Lohuis

-

 Martin Kruijswijk 

 

1

-

1

4