De eerste wedstrijd in de hoofdklasse is niet echt een succes geworden voor 020-II

Hoewel het Noorden slechts met 9 man aantrad, en Frank Zwerver daarom de eerste 2 punten kon ophalen, werd het een moeizame middag. 
Roep had een slechtere stand in een wederzijdse flankpartij. Na het vollopen van de stand haalde Jan van Meggelen een damzetje uit, en was het snel afgelopen. John had in Danny Staal een sterke tegenstander. In het late klassiek wilde John ruilen, maar zag toen dat dat combinatief niet kon, hij gaf toen een schijf weg, maar had geen kansen meer.
Paul kon tegen Gedion van Eiken niets bereiken, met remise als gevolg. Ook in de partij tussen Huub en Bert de Jong gebeurde niet veel met een remise als logisch gevolg.

Hans had het lastig tegen de jeugdigde Floris Tol, die sterker is dan zijn rating aangeeft. Hans wist de remise binnen te slepen.
Sjoerd Speelde tegen Jakob Pronk. Toen Sjoerd de voorpost van Jacob afruilde, stond hij prettiger, maar hij wist niet winnend voordeel te krijgen en moest in remise berusten. Wiebo kwam nog het verst tegen Rene Wijpkema, maar een eindspel met schijf voor viel niet te winnen.
Kenny had een aanval tegen Martijn de Jong. Op het eind moest Kenny het secuur spelen om de remise veilig te stellen. Dit was aan hem wel toevertrouwd.

Als laatste was Laura, die zaterdagochtend landde op Schiphol en wél speelde. Zij moest aantreden tegen de sterkste speler van Het Noorden: Michiel Kroesbergen. Laura hield het lang vol, maar moest naar 5 uur spelen toch opgeven.

Al met al een 8-12 Nederlaag.