2018 04 10 20.35.40

Dinsdag 10 april moest de uitgestelde provinciale wedstrijd tegen SNA II nog afgewerkt worden. Een wedstrijd die alleen theoretisch nog ergens over ging: Wij konden geen kampioen meer worden – die prijs was al naar SNA I gegaan. SNA II moest met 0-8 van ons winnen om nog gelijk te komen met Zaanstreek en zo niet rechtstreeks te degraderen. De heren van SNA II zagen daar zelf niet veel heil in, want al snel werd duidelijk dat ze met een 4-4 uitslag ook zeer tevreden zouden zijn.

Rob wilde hier wel meewerken aan. Zijn humeur was lichtelijk aangetast omdat hij een lekke band had en zodoende een kwartier te laat achter het bord plaats nam. In zijn partij gebeurde weinig tot niets, tot grote tevredenheid van tegenstander Van Randen, die met een remise een blauwe notering scoorde.

De volgende remise leverde ook een blauwe notering op: voor de tegenstander van Thijmen: Frans Groot. Thijmen zag kans zijn geliefde ‘stoffer’ (STobbe OFFER) te plaatsen en kreeg daarmee een prettige stelling op het bord. Het voordeel verwaterde echter en Thijmen berustte in remise voordat zijn stelling nog verder zou verslechteren.

Aan bord 3 speelde ik tegen die andere Groot: Bertus. Bertus nam al gauw een aantal terugruiltjes waaruit duidelijk werd dat hij het wel wilde doen voor één punt op de avond. Dankzij het tempovoordeel kon ik Bertus steeds verder terug dringen en toen de tijdnoodfase achter de rug was had ik een gewonnen stelling op het bord – die ik ook daadwerkelijk in winst wist om te zetten. Zo hoefde Peter (van Heun) slechts remise schoppen om de teamwinst veilig te stellen. Peter wilde echter meer…

Aan bord 2 trof Peter jeugdspeler René Emmaneel. Behalve de jongste ook de speler met de hoogste rating bij SNA 2. Tevens was hij de enige die niet op remise speelde, maar juist de weg vooruit zocht – precies zoals Peter het graag tegen zich op het bord krijgt. In een partij met veel tussen loopjes, potentiële plakkertjes en vangetjes moest René uiteindelijk een schijf prijs geven. Niet veel zetten daarna moest hij ook de partij opgeven.

Al met al een gedegen overwinning van het provinciale team van 020, dat zich dus tevreden moest stellen met een 2e plaats in Noord-Holland. Volgend jaar beter…

 
 

   O2O  

-

   SNA 2  

 

6

-

2

   
 

 Rob Geurtsen (1331) 

-

 Sierd van Randen (993) 

 

1

-

1

1

 
 

 Peter van Heun (1294) 

-

 René Emmaneel (1050) 

 

2

-

0

4

 
 

 Frank Zwerver (861) 

-

 Bertus Groot (954) 

 

2

-

0

3

 
 

 Thijmen Stobbe (1135) 

-

 Frans Groot (876) 

 

1

-

1

2