Afgelopen zaterdag kwamen de heren van Texel op bezoek. Op de toplocatie van Hans zijn bedrijf speelde het team op de 6e etage in Lucy´s Kitchen in het gebouw van het Solys Business Center.

Texel had de eerste boot genomen, dus we konden ruim op tijd beginnen. Op bord 1 speelde Paul Oudshoorn tegen Losseni Savane een prachtige partij. Paul was goed bezig, maar miste in het middenspel een variant die hem uiteindelijk de winst had kunnen opleveren. Paul heeft op toernooibase nog aangegeven hoe die variant er uit ziet. Losseni speelde sterk en kon de aanvalsdrift van Paul daarom nog net allemaal onder controle houden. Remise.

Op bord 2 speelde Hans van den Heuvel een slimme partij tegen Vic Voskuil. Vic had al een aantal grote namen in de competitie te pakken genomen, dus Hans was gewaarschuwd. Maar je kon duidelijk merken dat Hans in zijn eigen toko speelde want de variant die op het bord kwam was een mooi voorbeeld van huisvlijt! De beruchte Andreiko variant waar het lijkt dat wit een goede dam kan nemen, maar die uiteindelijk toch een schijf kost. Helaas zag Vic na een half uurtje rekenen dat het niet goed was. Hans had de kroon op zijn werk kunnen zetten als hij in een 7 om 7 een winnende forcing had ingezet. Tot mijn spijt zag Hans het niet. Maar wat Hans wel deed was in feite een blunder, waarna Vic gelijk een winnende combinatie had kunnen nemen. Die Vic weer op zijn beurt miste. Hans had nog wel voordeel, maar het werd ook hier remise. Na afloop liet ik beide heren zien hoe ze beide hadden kunnen winnen...

Op bord 3 speelde Thijmen Stobbe tegen Piet Bakelaar. Piet speelde erg voorzichtig en nam een flinke ruil die hem een nadelige stand opleverde. Dat repareerde hij ook weer, waardoor Thijmen zijn voordeel niet kon uitbuiten. Thijmen probeerde het nog wel met een lokzet, maar het mocht niet baten. En ook hier dus remise.

Op bord 4 speelde Frank Zwerver een sterke partij tegen Jos de Wolf. Het leek er op dat Frank zijn zoveelste overwinning zou gaan boeken, want hij speelde goed. Jos kon het in de partij nog net droog houden, maar in de analyse bleek dat Frank toch wel wat mogelijkheden had om winnend voordeel te bereiken. Het was een mooie maar ingewikkelde partij die voor de verandering ook in remise eindigde.

En uiteindelijk kon Texel daarom een puntje mee terug de boot opnemen.

Na afloop hebben we nog gezellig zitten napraten over van alles en nog wat. Hans sprak een uur lang vol passie over de toekomst van onze club, waar hij zeker nog verder over zal uitweiden. We hebben het als club met hem als voorzitter absoluut getroffen!

Op dinsdag 3 maart speelt het viertal zijn laatste wedstrijd thuis tegen SNA2 waar in feite de enige vraag is met welke uitslag 020 gaat winnen. Met een beetje geluk wint mijn oude liefde Purmerend dan van SNA1 en wordt het team onder de bezielende leiding van topscorer Frank gewoon kampioen. We gaan het meemaken!

18 02 24 a