Hoewel SNA 2 laatste staat, werd het geen gemakkelijke wedstrijd.

Paul zat tegen Luca Smit die op het allerlaatste moment opgeroepen werd.

Na dat Paul een schijf voorgekomen was, haalde Luca een damzetje uit. Zijn dam kon nergens naar toe, en na afvangen van de dam was het snel afgelopen.

Hierna was Wiebo als eerstvolgende uit. Tegen Tiemo Kuipers zat Wiebo zat doodziek achter het bord, wat bij hem meestal betekent dat er snel remise gehaald wordt.

Lucien zat tegen Daan van Os. Beide spelers hebben een gelijke rating, en dat was ook in de partij te zien. Het evenwicht werd nooit verbroken met remise als gevolg.

Na afgelopen donderdag ook tegen Theo Tesselaar gespeeld te hebben, mocht Erik zaterdag weer tegen Theo spelen. Was het donderdag al een interresante partij, zaterdag werd het helemaal wild west. Hoewel Erik dacht dat hij erg slecht heeft gestaan werd ook deze partij weer remise.

John Stins probeerde het wel tegen Coen Jong, maar Coen verdedigde zich goed. John kwam niet verder dan remise.
Laura had Bertus Groot onder druk staan, ze had ook een groot aantal tempi voorsprong. Gezien haar tijd bijna op was, besloot ze remise aan te bieden, wat door Bertus geaccepteerd werd.
Hans mocht tegen Rene Emmaneel. Rene schuwde de terugruilen niet en Hans stak zijn nek ook niet teveel uit. Het werd een logische remise.
Kenny mocht, net als vorig jaar, tegen Jan Houwing. Jan speelde de aanval, Kenny de omsingeling. Kenny leek wat lastiger te staan, maar wist zich goed te verdedigen.

Marco tegen Maurice Koopmanschap had een opening met veel ruilen, hierna begon Marco de overhand te krijgen en kwam hij langzaam beter te staan. De stand werd te dun, waarna er niet meer dan remise in bleek te zitten.
Als laatste zat Hanco tegen Pepijn Folgers, een jeudig talent van SNA. Hanco speelde een interessante partij en kwam erg goed te staan. Zie toernooibase voor twee leuke varianten. Hanco wist zijn voordeel goed uit te bouwen en won terecht. Al met al een moeizame 12-8 overwinning.

Na de overwinning van 020-2 tegen SNA 2 en het verlies van VAD tegen Dordrecht, is de tweede plaats twee wedstrijden voor het eind al zeker.
De volgende wedstrijd tegen de Kroonschijf gaat om het kampioenschap. Bij gelijkspel of winst voor de Kroonschijf worden zij kampioen, bij winst voor ons, hebben wij de grootste kansen.