20 februari reisde het drietal van 020 II relaxed af naar Diemen om aan te treden tegen DDV. Relaxed, omdat Peter van Heun het team in een vooruit gespeelde partij op voorsprong had gezet. DDV-er Ruph kon 20 februari niet meespelen omdat hij in Cannes zijn kunsten vertoont op het moment. Na overleg werd besloten dat Ruph op 14 februari langs zou komen op de clubavond in Amstelveen, waar hij een goede partij tegen Peter speelde maar deze toch ietwat schlemielig verloor.

Kortom, Thijmen, Erik en ondergetekende hoefden slechts de deur dicht houden om de overwinning veilig te stellen. Nu liet ik al snel een doorbraak naar dam toe die deed vermoeden dat, of Erik of Thijmen, toch meer dan een remise zou moeten scoren voor een team overwinning.

Thijmen nam het, aan bord 2, op tegen good-old Herman van Westerloo en liet remise aantekenen. Erik, tactisch aan het 4e bord geplaatst, versloeg Nico Kruijswijk, waarna mijn partij (tegen die andere Kruijswijk: Martin) geen invloed meer had op de teamoverwinning. Desalniettemin was er een interessante partij ontstaan omdat ik de witte dam had ingesloten en (met schijfwinst) dreigde af te vangen. In wederzijdse tijdnood bleek mijn tegenstander wederom doortastender en maakte de partij met een elegante combinatie in stijl af. Eindstand: 3-5 voor 020 II.

Daarmee is 020 II de voornaamste pretendent voor de 2e plaats in de ereklasse PNHDB dit seizoen, weliswaar op gepaste afstand van kampioen 020 I.

Na afloop werd nog even het bier gehesen met Jan Pieter en Peter (van Heun) die langs waren gekomen om te supporteren. Hein kwam ook nog langs maar heeft zijn biertje laten doodslaan en werd aan de bar gemist…

18 maart de seizoenafsluiter thuis tegen Texel: komt allen voor support en vooral de nazit.