Afgelopen zaterdag moest 020-2 het opnemen tegen het eerste van Zaandam.

Nadat in de vorige wedstrijd het 2e van Zaandam opgeknoopt werd, zou het deze keer een stuk lastiger worden, mede vanwege het ontbreken van een drietal basisspelers.

Één van die drie, Jan Pieter, wist het moraal hoog te houden door te memoreren dat de vorige wedstrijd tegen Zaandam waarbij de gebroeders Drost vanwege familie omstandigheden niet aanwezig waren, gewonnen werd door ons.

Het begon erg slecht voor ons doordat Huub in het middenspel een zetje miste tegen Wout Rijs en gelijk kon opgeven. Ook Gerrit liep in een zetje Paul van der Lem: Een 4-0 achterstand.

Kenny mocht het als zo vaak opnemen tegen Jan de Ruiter. Net als de vorige wedstrijd wist hij goed te profiteren van een lege lange vleugel. Na 2 schijven geofferd te hebben, en deze na een paar zetten terug gewonnen te hebben, was de stand hopeloos voor zijn tegenstander, en gaf deze op.

Hans tegen Dik Vermeulen, en John tegen Peter Groot, hadden ongeveer dezelfde opening op het bord. (Hans ook al de vorige wedstrijd tegen Peter Groot.) Hoewel het er op lijkt dat dit een voorbereide opening is van de Zaandammers, wisten onze spelers er beter raad mee, en wisten beide te winnen. Voor John een mooie blauwe uitslag. Tussen deze spelers in speelde Paul tegen Ramon Sakidin een rustige partij die zonder noemenswaardige schermutselingen remise liep.

De volgende blauwe uitslag kwam op naam van Sioerd Hoekstra, die een gunstig klassiek standje tot winst wist uit te bouwen tegen Ruud Groot.

Toen was het aan Laura en Frank, om het laatste puntje binnen te halen.

Laura lukte dit niet in een klassiek standje tegen Ruud Holkamp. Toen was het aan Frank om het 11e punt binnen te halen. Na een rustig begin, moest Frank in een moeilijke stand 2 schijven offeren om door te breken. Frank bleef ijzig kalm en wist de remise binnen te halen, (weer een blauwe uitslag) waardoor we ook het eerste van Zaandam wisten te verslaan.

Doordat we een wedstrijd minder gespeeld hebben, en 2 van de 3 tegenstanders die boven ons staan nog moeten krijgen hebben we dit seizoen nog iets om voor te spelen.