25 oktober stond dan eindelijk de broedertwist tussen 020 II en 020 I voor de provinciale competitie op het programma. Alhoewel de basisspelers van 020 I één voor één in het buitenland zaten of anders verhinderd waren, kun je een wedstrijd natuurlijk niet eindeloos blijven uitstellen. Er werden dus 4 invallers opgetrommeld, en niet de minste!

2 van de invallers speelden vorig seizoen bijna alle wedstrijden mee, dus zijn amper als invaller te bestempelen: Hein en Krijn bezetten bord 1 en 2. Verder werd Paul Oudshoorn opgetrommeld: voorwaar geen verzwakking. Als vierde schoof Bert Bakhuis aan voor het 1e team. Bert was twee weken geleden maar weer eens naar de club gekomen om een partij te spelen en bewees direct dat hij het spelletje nog niet verleerd was.

De tactiek voor het tweede team was simpel: op de eerste drie borden remise houden en op bord vier moest pinchhitter Peter van Heun proberen gebruik te maken van het routinegebrek van Bert. Op zich kwam die inschatting helemaal uit, met de kanttekening dat alle spelers van het tweede één punt minder wisten aan te tekenen dan beoogd was.

Op bord 1 ging het al snel fout met Erik. Tegen GM Hein ging Erik er vol in, bedacht zich vervolgens en vergat daarna zetcontrole uit te voeren. Erik kreeg een iets te simpele combinatie om zijn oren en kon opgeven.

Thijmen hield het tegen Krijn aan bord 2 langer vol, maar kon na een combinatie ook opgeven. Meer dan een gelijkspel was er voor het 2e team vervolgens niet meer te halen, maar daar kon op de lagere borden geen aanspraak op worden gemaakt: Paul (Lohuis) had een gelijkwaardige stand tegen naamgenoot Paul (Oudshoorn). In de overgang van middenspel naar het eindspel liet Paul Oudshoorn toch even zien waarom coach Peter van Heun van het 1e landelijke team van 020 blij is dat Paul weer geregeld een partij mee doet voor 020: hij trok de partij overtuigend naar zich toe en de wedstrijd was beslist, met de nieuwe tussenstand 0-6.

Restte alleen nog de partij tussen Peter en Bert. Zoals vermeld mist Bert wedstrijdritme, maar heeft hij het spelletje nog steeds in de vingers! Hij bouwde een gewonnen stand op, die hij echter tussen de 40e en 50e zet remise liet lopen onder druk van de klok. In de analyse werden meerdere winstvarianten voor Bert gevonden, maar for the record redde Peter dus de eer voor 020 II en stond aan het einde van de avond een 1-7 eindstand op het bord (aangezien 020 II volgens de PNHDB deze avond de gastheer mocht spelen).

  

   O2O 2  

-

   O2O  

  1

-

7

     
   Erik Brunsman (1258) 

-

 Hein Meijer (1450) 

  0

-

2

1

   
   Thijmen Stobbe (1138) 

-

 Krijn ter Braake (1332) 

  0

-

2

2

   
   Paul Lohuis (1132) 

-

 Paul Oudshoorn (1403) 

  0

-

2

3

   
   Peter van Heun (1292) 

-

 Bert Bakhuis (1225) 

  1

-

1

4

  Partij