Afgelopen zaterdag moest het tweede de promotie/promotie wedstrijd spelen tegen Witte van Moort II. Door drukke bezigheden of door teveel voor het eerste gespeeld te hebben konden wij niet in de sterkste opstelling uitkomen.

Toen wij in Westerhaar aankwamen bleek ook WvM II niet in hun sterkst mogelijke opstelling te spelen. Zij hadden Hoopman en Slotboom niet opgesteld en Altsjoel was ziek.

Het zou een spannende wedstrijd kunnen gaan worden.

Met 3 spelers met een rating onder de 1000 was het voor ons duidelijk waar de punten gehaald moesten worden. De andere moesten het droog zien te houden.

Dit bleek erg lastig te zijn. Daar waar onze spelers het moeilijk hadden om voordeel te krijgen tegen hun tegenstanders, bleken wij erg kwetsbaar.

Kenny liep in een zetje, en Paul had door een verkeerde ruil zijn stand in twee├źn gesplitst, en wist dit niet meer recht te breiden.

Ondertussen had Hans eindelijk wat bereikt, en rolde langzaam maar zeker zijn tegenstander op.

Vlak daarna had Paul zijn hopeloze stand opgegeven. Tussenstand 4-2 Op dit moment stond Gerrit erg slecht, maar hadden Huub en Laura een schijf afgesnoept van hun tegenstanders.

Voordat er weer beslissingen vielen, remiseerden Erik en John, voor beide een goed resultaat.

Na deze remises was het Gerrit die capituleerde.

Wiebo liep eens langs de borden, en kwam tot de conclusie dat als het 10-10 zou moeten worden hij zou moeten winnen. Dit had hij goed gezien. Hoewel Huub zijn stand uitbouwde tot een gewonnen stand verwaterde het voordeel bij Laura.

Wiebo koos voor een plan waarbij zijn tegenstander het fout kon doen. Dit deed hij niet, en toen bleek de stand onhoudbaar voor Wiebo.

Lucien speelde een goede partij, maar die bleek niet meer dan remise op te leveren.

Huub kon toen de felicitaties van zijn tegenstandster in ontvangst nemen, en Laura moest berusten in remise.

Hierdoor werd het 12-8 voor WvM II.

Volgend jaar gaan we het opnieuw proberen.