Naast onze brede vaste kern van spelers heetten we tegen Apeldoorn Frank Zwerver, John Stins en Huub Kroes welkom. Zij het dat Frank met zijn derde optreden in de Ereklasse ook al aardig tot de vaste invallers begint te geraken. We misten dus een flink deel van onze topspelers.

Voorafgaand hadden we dus niet de verwachting met wedstrijdpunten uit Apeldoorn terug te kunnen reizen. Het had ook de nodige tijd gevraagd van de teamkapitein om het team van tien spelers vol te krijgen. Na een noodkreet van het bestuur en de kapitein, vulden Pieter Hildering en Frank Zwerver de laatste gaten. Daarmee konden we aan onze plicht voldoen en geen modderfiguur in de Ereklasse slaan.

Nadat we de opstellingen uitgewisseld hadden, zagen we dat die cruciale Frank Zwerver invaller Groen tegenover zich had. Frank van de kaart, die had zich voorbereid op Van der Zee. Maar die had zich ziek afgemeld. Met een tweetje en de rest op slot, zou Frank zich onsterfelijk kunnen maken. Helaas bleek dat plan lastig haalbaar. John kon wereldtopper Kalmakov niet bedwingen. Johan Bastiaannet kon geen potten breken tegen Leeflang. Huub daarentegen gaf geen krimp tegen de opmerkelijke strategie van Van Leeuwen en liet het eerste blauwtje noteren. Johan Smits, die op een prima resultaat tegen Meijer kon bogen, vond dit keer helaas geen remise.

Frank Zwerver, naast hem zat Frank Pasman, had inmiddels een mooie hekstelling geforceerd en leek aardige kansen te hebben. Tegenstander Groen brak de hek af. Frank had vervolgens te weinig tijd om de zaak naar remise te schuiven. De kapitein was vanuit de opening door een tactisch offer in een minder stelling beland. Tegenstander Lemmen nam echter waarschijnlijk een foutieve combinatie die niet meer dan remise op had moeten leveren. Maar na een onjuiste vingerzet kon Lemmen toch twee punten aantekenen. Ook Frank Pasman liet zich een foute vingerzet ontglippen en moest capituleren. Pieter noteerde keurig zijn derde remise van dit seizoen tegen Messemaker. En dat terwijl Pieter vanwege werkzaamheden een half uurtje later moest starten. Ook Rob Geurtsen bedwong een topper: Presman. Dat Krijn nog een punt haalde tegen Freriksen was mooi meegenomen: 15-5.

12 maart nacompetitie thuis tegen Heijmans. Die gaan we weer gewoon winnen.

IMG 20160227 145657