... nacompetitie dreigt

We hadden ons best gedaan goed voor de dag te komen tegen 'the best of the rest' Van Stigt Thans. Van Stigt kan niet aanklampen bij Huissen en Hijken in de titelstrijd maar is wel degelijk een topteam. Deze keer ook beter dan 020 met vier grootmeesters, maar met daarnaast kwetsbare elementen, waaronder ondergetekende.

Alexander trof Clerc. Beiden vlochten enkele venijnige geintjes in de snel dunner wordende stand. Remise was een logisch resultaat. Pieter stond beter, wellicht zelfs gewonnen, tegen Slump. Helaas koos Pieter het verkeerde plan en moest dat met een nederlaag bekopen. Jean Marc stond makkelijker tegen de op dreef zijnde Luteijn, maar het evenwicht werd niet verbroken. Peter (Hoogteijling) kwam in een wisseling van voorposten terecht. Dat bracht hem niet van zijn stuk tegen Rentmeester. Peter tikte keurig een punt binnen. Kees kon geen ijzer met handen breken tegen Remeijer, die vakkundig naar remise hakte. Ik dacht een gunstige afwikkeling te kunnen forceren, maar vergat, alweer, zetcontrole. Van der Stap sloeg meteen toe met een dam voor drie stukken. Die dam bleek oppermachtig.

Met die tweede nederlaag was het pleit beslecht. Kansen waren er niet meer op andere borden. Johan Smits kon nog wel een blauwe notering aantekenen met een ouderwets solide remise tegen Van Berkel. De strategische manoeuvres op het bord van Krijn tegen Kos leidden voor Krijn weer eens naar een punt. Johan Bastiaannet speelde op zijn verjaardag een lastige partij tegen Gantwarg, maar bleef keurig op de been. Rob kwam met de schrik vrij met een punt tegen Heusdens.

Nacompetitie komt nu wel erg dichtbij...
IMG 20160213 162150

Johan geeft zichzelf een verjaardagscadeautje door ex-wereldkampioen Gantwarg op remise te houden