Eerste nederlaag na zeven zeges

Het dubbeltje viel precies verkeerd voor het tweede team van 020: Zaanstreek won de promotieslag met 11-9.
Op papier zijn de teams erg aan elkaar gewaagd en in de praktijk was dat ook wel zo. Al bleek de wedstrijd door vroege beslissingen eigenlijk al vrij snel afgelopen.

020 kwam nog wel op voorsprong.
Vooraf had captain Paul Lohuis aangegeven dat één 'tweetje' wel eens genoeg zou kunnen zijn voor de zege en hij had bijna gelijk. Paul gaf in ieder geval zelf het goede voorbeeld met een verrassende meerslagwending tegen de dit seizoen zeer kwetsbare Paul van der Lem. Onze Paul staat nu op plus 5. Schitterend.

Wiebo speelde tegen Vitalia Doumesh, kopvrouw van de Zaanstreek. Het werd een niet heel spannende partij. Het meest opmerkelijke: Paul was eerder klaar. Wiebo en Doumesh deelden de punten.

Daarna nam Zaanstreek de wedstrijd snel over.
Ruud Holkamp deed tegen Erik Brunsman dat wat hij het liefst lijkt te doen: een sterke centrumstand opbouwen. Erik omsingelde en nam een combinatie. Die bleek niet goed en ondanks twee schijven voor kon hij tegen de dam van Holkamp geen punt meer halen.Een zeldzame nederlaag voor Erik.

De vierde uitslag en tweede nederlaag werd genoteerd aan het bord van Jan de Ruiter en Lucien Leerdam. Lucien verloor op klaarlichte dag een schijf waar hij nog wel tegenspel had gehad bij beter spel.

Hans van den Heuvel kreeg in het middenspel een mooie stand op het bord met een randschijf voor Peter Groot Jr. Het vervolg heb ik niet goed gezien, maar het werd de eerste remise in een lange reeks: 4-6 tussenstand.

Het verschil tussen Jan Pieter Drost en Ramon Sakidin was in de praktijk kleiner dan op het ratingpapier. Een taaie partij ontwikkelde zich, Jan Pieter had zelf het gevoel dichtbij de winst te zijn, net als het programma Sjende Blyn. In de praktijk verdedigde Ramon zich goed voor een punt.

Zelf speelde ik vrij agressief tegen Ruud Groot. Pas na 24.... 21-26 zag ik alle combinatieve wendingen, waaronder eentje met (bijna) dam geven. In het vervolg had ik zelf meer last van de klok dan mijn tegenstander, helaas. Na het spannende begin eindigde de partij na 50 zetten in remise.

De laatste drie partijen werden ook remise waarbij Hanco nog het meest kans maakte op een overwinning. Hij kon ondanks enkele schijven voor tegen Paul Teer niet winnen. Laura Ratniece tegen Joop Wind en Gerrit Tigchelaar tegen Daan van Os kwamen niet verder dan remises in wat moeizame standen.

Zo won Zaanstreek met 11-9 en werd Samen Sterk door een zege op SNA kampioen.

Het tweede van 020 moet nu over 2 weken een punt weghalen uit Rotterdam om de nacompetitie te bereiken. VAD nam de tweede plaats van 020 op bordsaldo over door ruim van Lelystad te winnen.

Constant Charlois - de volgende tegenstander - won maar nipt in Kampen.

IMG 20160213 162211

Hanco probeert zijn voordelige stand om te zetten in winst