Terwijl het eerste team dapper knokt tegen een verhuizing naar de Hoofdklasse, strijdt het tweede team juist voor een verhuizing daarheen. Zaterdag werd in Leiden een lastige horde genomen, maar omdat koploper Samen Sterk van VAD won, schoot 020-2 er weinig mee op. De nacompetitie is binnen bereik, maar rechtstreekse promotie verdwijnt achter de horizon.

Al vroeg in de middag konden de eerste uitslagen genoteerd worden. Wiebo Drost en Evert Bronstring toonden zoveel wederzijds respect dat het bord na anderhalf uur was leeggeruild. Lucien Leerdam zette 020 op voorsprong, nadat hij een eenvoudige damcombinatie had genomen. 

Bij de 12-8 overwinning op Leiden zat het vervolgens niet tegen. Paul Lohuis verpletterde zijn tegenstander, maar bij beter spel had de vastloopvariant zich juist tegen Paul gekeerd. Ook Erik Brunsman stond verloren nadat hij zijn hand overspeelde, maar hij ontsnapte met remise. En het hachelijke avontuur van Jan Pieter Drost kan volgens de computer nog net door de beugel, maar een tweetje was rijkelijk beloond.

Hanco Elenbaas kwam goed uit de opening, maar na een fout moest hij secuur spelen voor remise. Ook Hans van den Heuvel en John Stins moesten vechten voor een puntje, maar deden dat keurig. Uiteindelijk was Huub Kroes de enige die verloor, en dat was juist niet nodig. Hij hapte wel heel gulzig toe bij een opzichtige lokzet.

Thijmen Stobbe was een van de weinigen die een degelijk stuk werk afleverde. Hij bereikte een mooie stand, maar meer dan remise zat er helaas niet in.