29 september was de aftrap van de Provinciale competitie 2015/16 met dezelfde openingswedstrijd als vorig jaar: het eerste van 020 tegen het tweede. Vorig jaar wist het eerste team soepeltjes te winnen, deze keer verging het hen een stuk moeilijker.
IMG 20150929 202202
Erik speelde aan bord 1 een omsingeling tegen Hein die maar moeilijk grip op de stelling kreeg. Peter (van Heun) speelde een puike partij aan het tweede bord tegen Rob en Paul (Lohuis) zette aan bord 4 voorzitter en playing captain Hans onder druk.
Alleen aan bord 3 werd al vrij snel duidelijk dat met het eerste team niet te spotten valt. Krijn maakte goed gebruik van een foutieve opbouw van Thiemen en wist daarmee de winst te forceren: 2-0 voor 020 I.
Aan bord 1 zaten Hein en Erik in vliegende tijdnood waarbij Hein nog 4 zetten moest doen binnen 2 seconden. Normaal gesproken onmogelijk met het ‘ouderwetse’ systeem waarmee nog wordt gespeeld in de provinciale competitie: je krijgt er per zet geen extra minuut bedenktijd bij maar je moet 50 zetten binnen anderhalf uur halen. Erik vond het niet netjes Hein door de klok te jagen in de remisestelling die op het bord stond en bood dan ook een puntendeling aan. Nieuwe tussenstand 3-1.
Aan bord 4 wist Paul zijn goede stand niet om te zetten in winst. Hans wilde eigenlijk zichzelf niet opstellen bij deze wedstrijd maar zag zich daartoe toch genoodzaakt, schonk zichzelf een biertje (!) in en wikkelde bekwaam af naar remise: 4-2
Restte alleen nog de partij aan bord 2 tussen Rob en Peter. Ook hier werd gevluggerd om de tijdnoodfase te overleven en moest Peter vervolgens concluderen dat hij toch ergens een winnende voortzetting moest hebben gemist. Rob prijsde zich gelukkig met het 4 om 3 eindspel dat overbleef nadat de zetten waren bijgewerkt – en dat hij makkelijk remise wist te houden. Eindstand: 5-3 voor de regerend provinciaal kampioen, 020 I

Een mooie wedstrijd om het seizoen te beginnen waarin 020 I voor de tigste keer kampioen hoopt te worden.