Zaterdag 19 september trapte 020 af met een thuiswedstrijd tegen Witte van Moort. Stand-in teamcaptain Peter van Heun kreeg niet de gedroomde koppeling van tegenstanders, maar toch verliep de wedstrijd aanvankelijk naar wens. Gerrit Tigchelaar trad aan tegen de altijd snel spelende Jan van Dijk, maar laatstgenoemde kwam nergens met zijn snelle, rommelige spel. Gerrit kon snel remise op het scorebord laten noteren. Het eerste punt voor 020 was binnen.

Het keurige tweede punt voor 020 noteerde Frank Pasman tegen Gerbrand Hessing, die het evenwicht nooit had weten te verbreken.

De door Witte van Moort ingevlogen Hans Vermin had zijn handen vol aan Kees Thijssen. Vermin moest alle zeilen bijzetten om zijn achtergebleven schijf te compenseren, maar ook deze partij eindigde in remise. Peter Hoogteijling hield Gil Salomé zonder problemen op zijn plaats, met 4-4 als nieuwe tussenstand tot gevolg.

Het daaropvolgende gelijkspel van Rob Geurtsen tegen de opportuun spelende Herman Hilberink viel tegen. Rob had een veelbelovende stand op het bord, maar wist de weg naar winst toch niet te vinden. Jean Marc Ndjofang maakte langzaam maar zeker een eind aan de ambities van Bert Aalberts. Aan bord 1 leverde onze vice-wereldkampioen een prestatie van formaat en liet NK-finalist Aalberts kansloos: 020 op een voorsprong van 7-5.
Jean Marc in karakteristieke houding 19 09 2015

Johan Bastiaannet noteerde helaas maar één punt tegen Elena Altsjoel terwijl hij de volledige partij het voortouw had. 8-6 voorsprong voor 020.

Ondertussen waren de posities op de borden van Peter van Heun, Johan Smits en Johan Capelle precair geworden en bleek de opgebouwde voorsprong onhoudbaar. Maar daarbij had Witte van Moort het nodige fortuin. Peter van Heun bezweek, door een foutief offer, op het laatste moment in een remisestand tegen Vadim Virny. Johan Smits vond net niet de remise in een iets nadelige stand en Johan Capelle koos een verkeerd plan in een zeer complexe partij. Hij mist nog ritme en slaat later dit seizoen nog toe!

Einduitslag: 8-12.