Overleven in de Ereklasse is voor weinig debutanten weggelegd. Hulde aan het 1e team dat in het eerste jaar rechtstreekse degradatie heeft kunnen ontlopen.

In de laatste ronde was een forse nederlaag tegen regerend landskampioen Hijken ingecalculeerd. Ondanks combinatieve nederlagen van Gerrit en Johan Capelle (aardig zetje: J.E. de Vries - J. Capelle) konden er nog 5 tegentreffers worden genoteerd. Johan Bastiaannet en Krijn ter Braake hielden hun tegenstanders in bedwang en dat gold ook voor Frank Pasman (1103) die niemand minder dan GMI Aleksej Domchev (1468) een verdiend gelijkspel afdwong. De beste prestatie werd geleverd door Peter van Heun, die pas aan het eind van het seizoen laat zien waartoe hij in staat is. In de voorlaatste ronde moest GMI Pim Meurs al op zijn tellen passen maar nu had Peter dan toch zijn eerste scalp te pakken in de Ereklasse. Aan zijn overwinning op NK finalist MI Wouter Sipma valt niets op af te dingen: W. Sipma - P. van Heun

Er wacht 020 nog één beproeving om het verblijf in de Ereklasse te verlengen. En dat is een play-off wedstrijd tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse TDV op zaterdag 7 maart. We spelen thuis in het GO Centrum.

Amsterdammers, Brabanders, Friezen en Zeeuwen onder één dak
We verwachten op 7 maart nogal wat bezoekers in het GO Centrum. Naast de aanhangers van 020 en Tilburg verwachten wij een groot aantal supporters uit Friesland en Zeeland. Dit heeft alles te maken met  de play-off wedstrijd tussen Huizum (no. 9 Hoofdklasse) en PWG s-Gravenpolder (no. 3 Eerste Klasse) , met als inzet één plaats in de Hoofdklasse. De KNDB heeft ons gevraagd deze kraker in Amstelveen te willen faciliteren. Aangezien er aan het eind van de dag twee teams zijn die wat te vieren hebben zou het wel eens laat kunnen worden in de barruimte van het GO Centrum.