Haarlem-voorzitter Marcel Kosters kreeg in zijn openingstoespraak de lachers op zijn hand: zowel de winnaar als de verliezer van Haarlem - 020 maakt kans op de nacompetitie, zei Marcel. De Haarlemse Damclub mag na de 12-8 overwinning stiekem dromen van promotie en 020 moet met 8 wedstrijdpunten nog een beetje naar onderen kijken. Voordeel van het spelen in Haarlem is dat er een uitstekende bar aanwezig is, waar door de bezoekers na afloop ruimschoots gebruik van werd gemaakt. Weer eens wat anders dan een kaal buurthuis of oud kerkgebouwtje.

De wedstrijd begon slecht voor de bezoekers. Frank Zwerver had de ondankbare taak om het op te nemen tegen een van de sterkere spelers van Haarlem, Roel Janssen. Frank verloor snel een schijf en later ook de partij.  
Hanco Elenbaas trof de gevaarlijkste speler van Haarlem, Mark Deurloo. Na een interessante opening dacht Hanco een mooie combinatie uit te voeren. Dat klopte, maar het was Mark die een schijf won met de slagzet. Hanco knokte nog lang door met hoop op compensatie, die kwam er niet voldoende.
 
Gek genoeg was het niet Haarlem, maar 020 dat na dit matige begin op voorsprong kwam. Huub Kroes doodde voor de tweede keer dit jaar een ratingreus: na Stan Brink moest ook de normaal zeer taaie Dick Siegers opgeven. Huub voerde een winnende combinatie uit. Teamcaptain Paul Lohuis trof Ron Tielrooij die voor het eerst dit seizoen in het eerste team van Haarlem speelde. Het werd een vrij vreedzame ontmoeting met een puntendeling als uitkomst. Daarmee stond de stand op 3-3.

Erik Brunsman speelde tegen de dit seizoen goed presterende Pieter Schoonderbeek (11 uit 8). Erik begon heel agressief, maar kwam niet in de buurt van de overwinning. Inmiddels hadden Hanco en Frank verloren en was de tussenstand 6-4 voor Haarlem. Die voorsprong werd door Paul Smit verder uitgebreid. In een klassieke stelling kwam Lucien Leerdam in de problemen. Er kwam een bord vol losse schijven en damdreigingen tevoorschijn. Paul won: 8-4. Kenny Kroon leek tegen FMJD-manusje-van-alles Marcel Kosters wat problemen te krijgen, maar wist het sluimerende gevaar kennelijk koel te neutraliseren: remise en een 9-5 tussenstand.

De laatste drie partijen boden volop kansen voor de bezoekers. Hans van den Heuvel speelde een sterke omsingeling tegen Roberto Vesciano. De aanval van Roberto werd door Hans afgebroken met kans op doorbraak. De overwinning bleef uit: 10-6 voor Haarlem. Met die tussenstand moesten zowel Gerrit Tigchelaar als schrijver dezes winnen. Ik speelde met een sterk centrum tegen Gerard van Velzen die bijzonder taai verdedigde aan de randen en de onderste rijen van het bord. Winnen leek lastig, maar met een damoffer lukte het toch. 10-8. Daarmee waren alle ogen gericht op de laatste partij. Gerrit had een klassiek middenspel met allerlei remisevarianten. Die werden keurig omzeild op zoek naar de overwinning, die niet werd gevonden. Gerrit verloor, Haarlem won met 12-8.
 
Haarlem stijgt door de zege van 5 naar 4 en 020 zakt van 6 naar een gedeeld 7e plek. Een teken dat de verschillen in deze klasse klein zijn. In de laatste drie wedstrijden treft 020 nog 3 laaggeklasseerde ploegen die allemaal een zwaarder programma hebben dan ons tweede team. Daarbij lijkt het treffen met De Hofstad Dammers nu al interessant te worden met als centrale vraag: wie mag tegen de sjeik? Tenminste: als je de naam van de Senegalese speler Cheikh Maurice Ndione zo mag uitspreken. Ndione debuteerde zaterdag in het Haagse Team met een overwinning en zal ongetwijfeld nog nuttig zijn in de vrij hopeloos ogende Haagse degradatiestrijd.