Het 020-kampioenskwartet heeft het seizoen in stijl afgesloten. Op en tegen Texel werd zaterdag een simpele 1-7 overwinning geboekt in de oorspronkelijk voor december geplande wedstrijd. Al binnen een half uur stonden zowel Rob Geurtsen als Jan Pieter Drost een schijf voor. Rob deed dat tegen de Texelse Afrikaan Losseni Savané, die prachtige zetten afwisselt met ongerijmd knoeiwerk.


Jan Pieter boekte een zege op Adrie de Jong, de Texelse topscorer, die stiekem hoopte topscorer van heel Noord-Holland te worden. Dan had hij zelf moeten winnen en had Hein Meijer geen punten mogen halen. Het bleek sowieso onmogelijk, want Hein was present -Apeldoorn had de nationale kampioenswedstrijden reeds gespeeld- en pakte via een vederlichte forcing tegen Vic Voskuijl twee punten en daarmee het PNHDB-topscorerschap. Een 'clean sweep' leek in de maak, maar het voordeel van Gerrit Tigchelaar sloeg niet door, zodat Jos de Wolf de eer redde voor Texel.

Daarmee komt voor 020 een einde aan het jaarlijkse uitje naar Texel, in elk geval voorlopig. De nummers 1 en 2 uit de Hoofdklasse, Enkhuizen en Den Helder, hebben aangekondigd gebruik te maken van hun recht op promotie naar de Ereklasse, hetgeen ongetwijfeld betekent dat de sympathieke Texelaars niet nogmaals absolutie krijgen voor hun staartplaats.