Officieel vierde SNA-speler Theo Tesselaar dinsdag zijn verjaardag, maar met supersub Mike Koopmanschap in de gelederen wekten de Heerhugowaarders de indruk voor de laatste kans te gaan in het provinciaal kampioenschap. Het mocht niet baten. Weliswaar haalde Mike een verdienstelijk punt tegen Hein Meijer, en hield Jan Groeneweg knap stand tegen Rob Geurtsen, op de resterende borden werd het verschil gemaakt.

Krijn ter Braake etaleerde zijn rekenkracht door een damzet uit te halen die Ivo de Jong wel had gezien, maar niet op juiste waarde had geschat. Toen Ivo zich realiseerde dat alle vangplannen de prullenmand in konden vanwege een kreupele hangschijf, staakte hij het verzet. Jan Pieter Drost, die in de heenwedstrijd geen vuist kon maken tegen Roy Coster, legde dit keer wel de vinger op de zere plek. In een 6-om-6 was de strijd gestreden. Eindstand derhalve 6-2 in Amsterdams voordeel, en de derde provinciale titel op rij lonkt.

Op de foto, van voor naar achter, van links naar rechts: Mike Koopmanschap - Hein Meijer, Ivo de Jong - Krijn ter Braake, Jan Groeneweg - Rob Geurtsen en Roy Coster tegen een even afwezige Jan Pieter Drost.
(en helemaal achteraan Cock van leeuwen in gepeins voor de onderlinge).

2013-02-12 21.21.42