Net als vorig jaar weet 020 in de provinciale competitie geen vervolg te geven aan een soevereine seizoensstart. Dinsdag verloor het kwartet in het go-centrum met 3-5 van Zaanstreek. Cruciaal was de nederlaag van Hein Meijer tegen Wout Rijs. Hein speelde naar eigen zeggen een modelpartij, maar in een dammenafspel liet hij eerst de winst lopen en na een blunder bleef de grootmeester zelfs met lege handen achter. Die klap kwam 020 niet te boven. Frank Pasman bracht tegen Paul van der Lem keurig een puntje over de streep, maar Jan Pieter Drost en Hans van den Heuvel sloten eveneens vreedzaam af, terwijl daar stiekem was gerekend op meer. Jan Pieter bereikte wel enig voordeel tegen Paul Teer, maar in de buurt van winst kwam hij nooit, en nadat Jan Pieter de remise al te nadrukkelijk uit de weg ging, moest hij zelfs vechten voor lijfsbehoud. Hans leek wel op het rechte pad tegen Barbara Graas, maar de grootscheepse aanval van de ploegbaas sloeg niet door, waarmee de nederlaag voor 020 een feit was.
Update: na een nachtje slapen laat Hein weten dat hij, teleurgesteld door zijn blunder, waarschijnlijk heeft opgegeven in een remisestand. Wij wachten op de notatie...
Update2op de 50e zet verzuimde Hans de kroon op zijn werk te zetten. Hij speelde 13-18 waar 28-32 nagenoeg gewonnen is. Truus vindt zetten als 39-34 en 30-24 daarna zo kansloos dat ze maar kiest voor het wanhopige offer offer 26-21 (27*16) 31-26.
Barbara-Hans