De Waarddammers waren, zijn en blijven torenhoog favoriet voor het kampioenschap. Hun selectie is sterk in de breedte. Helemaal als wij vanwege ziektes ook nog eens verzwakt en zelfs onvolledig aantreden. We gingen dan ook met 12-8 onderuit in Hoornaar.

En toch zie ik een sprankje hoop dat het ook anders had kunnen lopen. Als we volledig op hadden kunnen komen èn het had wat mee gezeten dan zou een gelijkspel niet onmogelijk zijn geweest.

Het was voor niemand leuk, beginnen met een man minder. Je kijkt toch meteen tegen een achterstand aan. De tegenstander van Radjinder, Kasnadi, leek daar snel een winstpoging aan te willen bijdragen door snel een vol centrum aan te schuiven. Djin raakte er niet van onder de indruk en ruilde snel naar remise. Niet te snel met minder dan 40 zetten?

Johan W kreeg niet de gewenste tegenstander maar NK-finalist Kalis. Daar werd het ook vlot remise. Wel met 40 zetten.

Kenny had op papier de 'minste' tegenstander Verschoor. Kenny kreeg ook wel een voordeeltje maar ook daar na 40 zetten remise.

Job trof de sterkste Verboon maar gaf geen krimp. Zijn tegenstander complimenteerde na 44 Job met het vertoonde spel. Job complimenteerde galant terug.

Marco omsingelde de andere Verboon. Maar ja, als de omsingeling niet meer klopt, verlies je zomaar.

Frank trof Droog. En die speelde droog een drukvariantje zonder zich zorgen over de ruilen te maken. De droge druk bleek voldoende.

Het pleit bleek geslecht.

Rob kreeg wel een mooie stand tegen Van de Weteringh Azn. maar het werd net niet doorslaggevend.

Johan C was de enige die won door met sterk centrumspel Kosior weg te poetsen.

Ondergetekende had als enige een voordelige rating gepaard maar ik verzuimde de omsingeling correct voor te zetten en moest daarna alle zeilen bijzetten om de remise erdoor te slepen.

Nou, lekker de rest van het seizoen er vrijuit op los spelen.

NB. Onze vaste verslaggever Rob is op reis. Vandaar geen speltechnisch verslag van hem dit keer.