Zaterdag speelden we de 2e ronde in en tegen Zaandam. Voor de 4e keer achter elkaar waren we welkom daar.

Wiebo probeerde het wel tegen Paul Teer. Paul verdedigde zich goed en pakte zo een punt.

Ikzelf had een rustige partij tegen Piet Smit, in een gelijkwaardige stand blunderde ik vreselijk en verloor.

Frank had het zoals verwacht zeer lastig tegen Losseni Savane. Zijn korte vleugel werd vakkundig leeggespeeld, waar Losseni gratis kon doorlopen. Een lichte combinatie versnelde het proces.

Herman speelde een degelijke partij tegen Martin Berends. Hij kreeg wat voordeel, maar was helaas niet genoeg voor de winst.

Thijmen had een klassieke partij tegen Barbara Graas. Ook hier werd het evenwicht niet verstoord en eindigde de partij in remise.

Hans legde Paul van der Lem het vuur aan de schenen. Helaas koos Hans op het eind voor een verkeerd plan, waardoor Paul met een combinatie de remise kon halen.

Bert speelde een sterke partij tegen Sijmen Hansen. Ondanks dat hij op de 34e zet een combinatie miste, haalde hij een paar zetten later wel een combinatie naar dam uit. Bert won, door te zeggen hoe hij de dam van Sijmen kon afpakken. Beide hadden gemist dat Bert meerslag moest nemen, waardoor de partij remise zou worden. Bert zag later dat de eindstand toch gewonnen is voor hem.

Huub speelde een aanvallende partij tegen Peter Groot. Peter miste een combinatie, en even later gingen beide naar dam toe. Huub won een schijf, maar liep toen helaas alsnog in een (fraaie) combinatie, waardoor het in een keer uit was.

Over 3 weken weer nieuwe kansen...