Zaterdag konden we weer eens een overwinning bijschrijven. Hier hadden we wel weer een onrechtmatige slag van onze tegenstander voor nodig. Dat maakt twee onrechtmatige slagen in de laatste twee wedstrijden...

We begonnen slecht met een nederlaag van de teamcaptain. In een stand waarin ik echt voordeel dacht te krijgen verraste Peter van de Berg mij met een venijnige combinatie.

De stand werd gelijk getrokken door Wiebo die Andre van der Kwartel versloeg. In voor Wiebo voordelige stand stand dacht Andre dat, na een ruil, achterlopen niet mocht vanwege een damcombinatie. Omdat door de ruil een schijf weg was, mocht dit wel. Een combinatie naar dam een paar zetten later gaf Wiebo de winst.

Jan Pieter had het heel lastig tegen Jack van der plas. Zie Toernooibase voor een aantal varianten. Het eindspel bleek zelfs verloren te zijn voor JP. Hier kwamen we met remise dus goed weg.

Ook Gerrit had het lastig, tegen Hans Kolfoort. In een voor Gerrit nadelige klassieke stand wist Hans de juiste voortzetting niet te vinden en wist Gerrit met remise weg te komen.
Hans mocht aantreden tegen Hans Tangelder. Dit staat garant voor mooie partij eb dat werd het ook. Echter, de remise grenzen werden niet overschreden .

Laura had een klassieke partij tegen Dick den Ouden. Dick kon voor een schijf doorlopen naar dam. Op het moment dat Dick een schijf probeerde terug te veroveren had Laura kunnen winnen, maar ze liet dit na. Nu liep de partij remise.

Bert Bakhuis trof het niet, in Edwin van Hofwegen trof hij de sterkste Leidenaar. Bert pakte het centrum en Edwin ging naar de randen. Nadat er in het middenspel vele ruilen gedaan waren had Bert nog steeds het centrum. Met een offer en stille zet verraste Bert Edwin. Met twee schijven hield Bert er vier vast. Door veel te offeren kon Edwin nog doorbreken, maar de stand was hopeloos en Bert kon de felicitaties in ontvangst nemen.

Huub kreeg tegen Rudi van Velzen, in zijn gewenste opening de offer-variant op het bord. Nadat Rudi de schijf teruggeofferd had bleef hij iets beter staan. Een dubbel offer had zelfs de winst kunnen opleveren als Rudi op het juiste veld dam gehaald had. Een tweede winst miste hij toen Huub een schijf offerde om door te breken. Beide spelers hadden gemist dat Rudi meerslag had moeten nemen. Nu kwam Huub met remise weg en wist hij het 9e (en daarmee winnende) punt binnen te halen.