Zaterdag speelden we de lastige uitwedstrijd tegen Van Stigt Thans 3 dat behoorlijk sterk aantrad.

Het begon slecht doordat Huub even zet controle vergat en na een 2 om 3 kon opgeven. Ricardo kwam laat binnen, speelde een degelijke partij, had een gelijkwaardige remise en was als eerste weer vetrokken..

Ook Hans speelde een degelijke partij en wist een knap punt te halen tegen de bord-1 speler van Van Stigt. Herman mag dan wat roestig zijn, hij liet zich niet van de wijs brengen door het aanvallende spel van zijn tegenstander. Hij kon zelfs op twee moment een zetje uithalen die nog de winst zou hebben opgeleverd. Nu werd het remise. Gerrit speelde ook een goede partij, zijn iets sterkere tegenstander had een zetje nodig om de remise binnen te halen.

Daarna was het aan Frank om de stand weer gelijk te trekken. Zijn tegenstander liet een sterke ruil ruil toe, waarna Frank de stand gelijk trok door een 4 dubbele oppositie. Wiebo zijn tegenstander miste een combinatie, en had geluk dat deze niet meer dan remise opleverde.

Ikzelf had het lastig om enig voordeel te krijgen. Ik ging het eindspel in met 2 schijven voorsprong, maar de stand leek remise, maar na 2 zwakke zetten van mijn tegenstander wist ik alsnog te winnen - en daarmee ook de winst voor het team binnen te halen.

Na de overige uitslagen gezien te hebben, blijkt dat wij nu al veilig zijn en volgend jaar ook weer in de 1e klasse spelen.