Het was een vreemde zaterdag, waarin een groot aantal wedstrijden voor mij onduidelijke redenen niet gespeeld werden. De nieuwe Corona regels konden het niet geweest zijn, die gingen pas een dag later in...
Wij speelden wel, en moesten aantreden in de derby tegen VAD. Hoewel we op 7 van de 8 borden rating achterstand hadden, wisten we er toch een 8-8 uit te slepen, en er had zelfs meer in gezeten!

Wiebo was de enige die een hogere rating had dan zijn tegenstander. Dit kwam snel tot uiting toen die tegenstander in een bomzet trapte en gelijk kon opgeven. De stand werd daarna gelijk getrokken doordat Bob verloor. In een goede stand miste hij een zetje. Siegfried, die op het laatste moment moest invallen voor Frank, speelde een zeer degelijke partij, en haalde een mooie remise.

Hierna kwamen we op achterstand. Herman werd steeds meer onder druk gezet, en in een lastige stand liep hij in een zetje. Ikzelf speelde een degelijke partij waarin beide spelers geen risico's namen en remise het logische gevolg was.
Huub speelde de variant met het Drostoffer. Dit werd niet op z'n sterkst tegen gespeeld en na een afwikkeling had Huub een schijf kunnen winnen. Helaas zag hij dit niet en de partij liep naar remise.

Ricardo kwam gedurende de partij steeds meer onder druk te staan. HIj moest zich secuur verdedigen, wat hem goed afging, met remise als resultaat.

Laura ging lang aan de leiding in haar partij. Het voordeel verwaterde echter langzaam, maar na een vreemde afwikkeling kwam ze toch snel op dam. Haar tegenstander wist nog 2 dammen te halen, maar twee dammen loszetten is geen goed idee: met een lichte combinatie gingen beide dammen van het bord en Laura kon  de felicitaties in ontvangst nemen. De 8-8 was een feit.
Paul