Afgelopen zaterdag moesten we aantreden in en tegen Den Haag. Teamcaptain Gerard de Groot was onaangenaam verrast door onze sterke opstelling, terwijl zij 2 sterke spelers  moesten missen.

Ricardo had het lastig tegen topscorer Jan Kok. In een klassieke stand vergaloppeerde hij zich en kwam 2 schijven achter. Hierna kon hij snel opgeven.
Kort daarna trok ondergetekende de stand gelijk door in een klassieke partij Frans Teijn te verslaan. 
Wiebo speelde een spannende partij tegen Edwin de Jager. In een hekstelling moest Wiebo een combinatie nemen die een schijf kostte, een schijf die Edwin één zet later al weer moest terug geven, met remise als gevolg.
Rajiv had, tegen Nico Leemberg, ook een klassieke partij. Een offer van Nico bracht Rajiv in problemen, maar deze wist dit te pareren. Na een blunder van Nico (hij liet een 1 om 2 toe)  was het meteen afgelopen en zette Rajiv ons op een voorsprong. Jan Pieter vergrootte die voorsprong door in het eindspel Frans van Eenennaam te verslaan. Een grote overwinning leek in het verschiet aangezien wij op de overige borden ook goed stonden.

Laura, speelde een goede klassieke partij tegen Pertap Malahe. Laura wist Pertap keurig op remise te houden.
Hans, die Gerard de Groot aan het wegspelen was, vergooide in één keer zijn kansen door in een 1 om 3 te lopen. Hans ging het eindspel in met een schijf achterstand en de stand was nog lang binnen de remisegrenzen. Helaas zag Hans het allemaal niet meer en verloor op de klok.

Toen was het aan Gerrit om de winst veilig te stellen. Tegen Bas Baksoellah kwam Gerrit steeds beter te staan. Bas ruilde consequent naar achteren en Gerrit kwam steeds beter te staan. In een stand waarin Bas naar remise kon afwikkelen vertouwde hij dit (onterecht) niet - en verloor snel daarna.

Al met al een mooie 6-10 overwinning, wat ons een beetje lucht geeft.