Het neemt altijd een volledige dag in beslag, dammen in Geleen, Zuid-Limburg. Een uurtje of 3 met het OV of ruim 2 uur met de auto heen, uurtje of 5 dammen en weer terug. Maar met een groepsticket in de trein vloog de tijd voorbij, vond ik. Wel jammer dat we de punten in Geleen moesten laten.

Van tevoren verwachtte ik al een spannende pot. De teams van CEMA De Vaste Zet en 020 zijn in rating gemiddelde ongeveer gelijk aan elkaar. Topscorer Roep gaf weer het goede voorbeeld. Alweer zijn 3e winst. Hij staat op 100 % bovenaan de topscorerslijst. In een Kellervariant raakte zijn tegenstander de draad kwijt, leverde een schijf in maar had nog wel compensatie. Dat bleek tegen de ontketende Roep geen soelaas te bieden.

Johan Capelle schoof een tactisch steekspel uit met als resultaat remise. Bij analyse doken er meerdere wilde varianten op. Johan Wiering trof de minst gewilde tegenstander: Adiatu Adesoji Ibrahim. Johan drukt wel maar Ibrahim brak niet. Helaas ook niet toen Johan een listige combinatie over dam in de stand gevlochten had, check Toernooibase! Kenny Kroon neutraliseerde meesteres Minkina koelbloedig. De aanval heeft een optische voordeel, meer niet.

Frank, door de kapitein pardoes van wit voorzien, speelde zijn geliefde klassiek. Schalley knarste en vloekte intern. In een eerder treffen had hij het zwaar gehad in klassiek. Frank vergat alleen het offer van Dussaut toe te passen en ging in noodlottig tempodwang onderuit. Rob remiseerde geruisloos in klassiek. Ikzelf kwam ook niet verder dan remise. Een beetje aandringen was niet voldoende.

Dat Marco ook remise speelde mag een wonder heten. Computeranalytisch is de stand wellicht nooit uit evenwicht geweest, op het bord balanceerde hij, met toch een prima opening, na het middenspel aan een zijden draadje. John stelde een korte vleugelopsluiting langdurig uit en bleef daarna zelf met een achtergebleven schijf op 36 zitten. In (ook al) een klassiek standje ging hij daarna langzaam maar zeker onderuit. De tegenstander van Radjinder had duidelijk maar 1 doel voor ogen... de hele partij... een punt halen... Dat lukte.

We staan weer met beide benen op de grond. Na de verrassende winst in Rijnsburg en de verwachtte winst tegen Wageningen 2, kantelde de uitslag nu net de verkeerde kant op. Maar goed, bijna alle teams hebben punten laten liggen. We doen nog goed mee.