Vier weken geleden kondigde supersubvoorzitter Jan Pieter Drost in zijn openingswoord al aan dat we deze maand een uitzonderlijke situatie hebben met drie wedstrijden in februari. Deze laatste reguliere competitieronde op 29 februari bleek een formaliteit. Tegenstander IJmuiden bleek twee maatjes te klein voor dit 020. Daarmee eindigde 020 definitief op de 2e plaats en gaat IJmuiden nacompetitie spelen om zich te handhaven. Althans, als vermoedelijk tegenstander Ons Genoegen Utrecht er zin in heeft.

IJmuiden begon nog wel met veel zin door op tijd aanwezig te zijn en ruim op tijd achter de borden klaar te zitten. Het mocht niet baten. Het verschil was bij aanvang niet eens zo heel groot. Op de helft van de borden konden we op een ratingvoordeel bogen, de andere helft niet. Toch had ik vooraf en tijdens de wedstrijd er alle vertrouwen in dat we zouden zegevieren. En dat ging, na een stroeve start, alsnog moeiteloos.

Marco de Koning in vorm zou het best kunnen redden tegen kopman Jesse Bos. Dat leek Marco ook lang te doen, maar zijn beknelde lange vleugel speelde hem toch te veel parten. Bij Johan Bastiaannet is het meestal wachten totdat hij toeslaat. Deze keer vlot dus, hij was als tweede klaar. Conall Sleutel was niet opgewassen tegen onze grootmeester met een veel te risicovolle omsingeling. Frank Pasman vocht zijn gebruikelijk klassieke structuren uit tegen Cees van der Vlis maar vond geen winst. John Stins moest opboksen tegen Krijn ter Braake en deed dat lange tijd goed. In tijdnood greep John helaas mis. Met een dubbeloffer had John Krijn nog even kunnen 'overhoren'.

Ik mocht de stand recht trekken tegen Kees Pippel, omdat Kees geen plan in een omsingeling vond. Johan Wiering Wiering vond wel een goed plan in zijn omsingeling tegen Bram van Bakel en won weer. Johan is terug! Rob Geurtsen won op rekenklasse van Cees van Duyvenbode. Ingevlogen Alexander Getmanski moest aan de bak tegen topscorer Stijn Tuytel en deed dat met verve. Stijn werd door hem over de knie gelegd.

Daarmee was de winst en de 2e plaats binnen. Johan Smits moest veel met zijn bovenkamer rekenen om alle combinaties door te rekenen die zijn tegenstander Willem Winter toeliet. Dat lukte, met remise tot gevolg. Supersub en vicevoorzitter Jan Pieter Drost wilde dolgraag weer eens om spelen als het ergens om gaat. Tegenstander Martin van Dijk weet nu ook dat hij na gekke zetten in het stof mag bijten.

Met een 14-6 uitslag bleek IJmuiden een formaliteit. We gaan lekker een nacompetitiewedstrijd spelen tegen Tilburg. Inzet is een plaats in de hoogste klasse van de Nederlandse clubcompetitie. We hopen dat onze vaste kracht Roep Bhawanibhiek er dan weer bij is.