Afgelopen zaterdag speelde we de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Hijken DTC 2. Door een afmelding wegens ziekte op het laatste moment moesten we deze wedstrijd beginnen met 9 man.

Bob ging van bord 10 naar bord 1, en kwam daar Jacob Okken tegen. Bob ging er vol in, maar na een passieve zet, won Jacob vrij snel een schijf, en later de partij.

Frank ging gelijk op tegen Rik Smits, totdat hij zijn hand overspeelde en in een damcombinatie liep, waarna de partij snel uit was.

Sjoerd liep tegen Siep Buurke in de opening in een damzetje, wat hem uiteindelijk een schijf kostte. Hoewel Sjoerd nog lang tegenspel bood, kon hij verlies niet voorkomen. 

Met een 8-0 achterstand lag een dramatische uitslag op de loer.

Het eerste punt kwam op naam van Gerrit, die het Henk Kalk zeer lastig maakte. Net geen blauwe uitslag voor Gerrit.

Het volgende punt werd gehaald door Ricardo, die een zeer boeiende partij speelde tegen Jan Mente Drent. Ondanks een achterstand van drie schijven bleef Ricardo koel, en wist hij de remise te halen. een mooie blauwe notering voor Ricardo.

De laatste remise werd gehaald door Huub, die een goede klassieke partij speelde tegen Jaap Knipper,

De laatste 3 partijen eindigde in een overwinning voor 020.

Als eerste was ik het die tegen Harry de Groot in een aanvalspartij langzaam alle belangrijke velden kon bezetten. Een schijf offeren mocht niet helpen, even later won ik de partij.

Hierna was het Hans die Kor de Groot versloeg. een omsingeling van het centrum van Kor werd hem te veel.

Als laatste was het Wiebo die de hele partij wat voordeel had tegen Berend Plijter. Op het eind moest Berend vier schijven offeren om dam te kunnen halen, dit was teveel. 

Al met al een nipte 9-11 nederlaag.

Volgend jaar mogen we het weer in de eerste klasse proberen.