Nadat we in de vorige wedstrijd Huissen met 11-9 lieten wegkomen, deden we onszelf zaterdag met 10-10 ook weer tekort.

Bob mocht aan de bak tegen jeugdig talent Tamar Visser. In een gelijk opgaande strijd, wist Bob op het eind zijn hoofd koel te houden en het eerste punt te pakken.

Ikzelf proefde eindelijk het zoet van de overwinning door Owen Donkers in een aanvalspartij te verslaan. Frank Zwerver moest even daarna het loodje leggen tegen Martijn de Jong. Volgens Frank op waarde geklopt. Hoe anders had dit kunnen aflopen als Frank op de 25e zet de damcombinatie had gezien. Het had een donker blauwe uitslag kunnen zijn. Helaas had 'de Groningse Kenny' zet 24 & 25 voor zwart omgedraaid en heeft die dam er nooit ingezeten. De notatie op toernooibase moet dus nog aangepast worden.
Huub Kroes speelde een degelijke partij tegen Floris  Tol, en haalde probleemloos een punt.. Hierna zette JP ons weer op voorsprong tegen de zeer snel spelende Gedion van Eiken. JP had een prettigere stand, toen Gedion een uur ging nadenken, maar niet de juiste zet kon vinden. De winst was toen nog een kwestie van techniek, wat JP wel toevertrouwd is. Gerrit had het lastig tegen Bert de Jong, zijn lange vleugel dreigde opgesloten te worden, Gerrit kwam hier niet goed uit, moest een schijf offeren, maar kreeg geen kans meer op een punt.

Hans had het zeer lastig tegen nog een jong talent , Yneke Goerres. Tot de zwakke zet 5-10 had Hans niets bereikt. Hans miste meteen twee goede voortzettingen, en Yneke kon haar stand weer fatsoeneren. Het duurde tot een 7 om 7 totdat Hans weer grip kreeg op de stand en deze uiteindelijk wel in winst wist om te zetten.

Kenny kreeg een aanvallend spelende Rene Wijpkema tegenover zich. Kenny liet zich teveel terug duwen, en verloor kansloos. Het volgende punt kwam op naam van Ricardo die een spannende opening had tegen Jakob Pronk.  Ricardo zette het centrum klem en had op de 14e zet bij goed slaan 2 schijven kunnen winnen. Nu bleef er een open stand over waarin beide geen winst kon vinden.

Als laatste was het de eer aan Wiebo om het tiende punt te pakken.. Tegen Jan van Meggelen liet Wiebo zien hoe je een aanvalsspel moet tegen spelen. Probleemloos haalde hij remise.

Als Ricardo de winst had gevonden was de nacompetitie nog mogelijk geweest, Nu is het alleen nog theoretisch mogelijk.

Volgend jaar weer naar VAD.

Paul