6 februari moest het provinciale team van 020 aantreden tegen het eerste team van SNA. Eigenlijk stond die wedstrijd een week eerder gepland. Omdat dit 2 dagen voor de KNDB wedstrijd zou zijn had ik om een week uitstel gevraagd. Daar kreeg ik spijt van…

Donderdagavond is voor mij altijd lastig om iets buiten de deur te plannen, maar goed: het arsenaal spelers om dit viertal te vullen is uitgebreid en met Peter en Jan Pieter als invallers voor Rob (halve finales NK) en mij, hadden we een goed team op de been. Dat bleek buiten de waard gerekend…
Jan Pieter gaf aan niet fit genoeg te zijn om te spelen. Eerste reserve Johan S. had hetzelfde verweer. Geeft niets, John wil graag een keertje mee doen… Maar die voelde zich ook niet fit genoeg. Allemaal grieperig, niets met Corona te maken.

Gelukkig hielp Gerrit ons uit de brand en donderdagochtend was het team dus rond – totdat Thijmen zich afmeldde: ook niet fit! Niet getreurd, even checken of JP en Johan zich inmiddels beter voelen. Nee, dus. Hans gebeld: niet te pakken te krijgen. Huub gebeld: neemt ook niet op. Mmm. Hein dan maar bellen? Misschien wil hij stiekem graag oefenen, zo vlak voor zijn volgende HF partij…
Ah, Hans belt terug: hij is verhinderd. Zal ik Ricardo bellen? Die woont in Almere – en dat is niet handig als je naar Heerhugowaard moet. Paul had de oplossing: ‘ik bel Kenny wel’. Die woont in Alphen en leek mij daarom geen voordehand liggende optie, maar Kenny vond het blijkbaar geen probleem en scheurde na werktijd gewoon lekker naar het noorden.
Ik had mijn team compleet – en Huub belde dat hij ook wel kon spelen. Heb je opeens een speler te veel! Ach ja…

Het aantredende viertal kwam met 4 auto's (stikstofcrisis? welke stikstofcrisis?) en had onderling besloten achter het bord plaats te nemen op volgorde van binnenkomst: Wie het laatst kwam zat het hoogst. Peter was tot tijdelijk teamcaptain gebombardeerd door de tegenpartij (Jan Groeneweg vroeg hem namelijk naar de opstelling. Zal wel komen omdat hij recent nog bij SNA langs was geweest met het 1e landelijke team).

Kenny houdt van stevig doorrijden en zat dus op bord 4 – tegen Jan Groeneweg.
Op bord drie werd Gerrit gekoppeld aan de sterkste speler van SNA - en oud-speler van 020: Ivo de Jong. Na afloop vertelde Ivo dat hij, met een fors betere rating, de opdracht had gekregen om Gerrit de punten afhandig te maken en daarmee de basis te leggen voor een overwinning van SNA. De opening zag er veelbelovend uit voor Ivo. Direct veel druk op Gerrits lange vleugel en bovendien veel tempovoordeel. Echter, door enkele verkeerde keuzes van Ivo in het middenspel kon Gerrit nog net afwikkelen naar een remise – en scoorde daarmee een blauwtje.

Aan bord 4 zat Kenny in de omsingeling en heeft geen kans gehad op meer dan remise. Jan stond mooi in de aanval, maar creëerde ook geen echte kansen. Een puntendeling was het logische resultaat.

Peter arriveerde als derde, hetgeen resulteerde in Guido Verhagen als zijn tegenstander. Peter had nog een appeltje te schillen met Guido, nadat hij in hun laatste ontmoeting onderuit was gegaan. Hij stak daarom wat veel tijd in de opening en het vroege middenspel, maar dat loonde. Langzaam namen de tempi van Peter toe tot maximaal +11. Op richting de overkant! Wel waren enkele randschijven van Peter minder actief. Veel meer dan licht overwicht gaf Flits naderhand dan ook niet. Totdat Guido in tijdnood blunderde. Maar ja, dan moet je die blunder niet een zet te laat zien. De te nemen dam was volgens Peter waarschijnlijk winnend geweest, alhoewel daar op toernooibase nog hevig over wordt gedebatteerd. Nu kabbelde de uitgedunde stand uiteindelijk naar remise.

Paul was als laatste binnengekomen (hij zat op de verkeerde Middenweg) en kreeg Theo Tesselaar tegenover zich. Theo speelde vrij agressief, en vooral op terreinvoordeel, waarbij Paul voorzichtig moest laveren om niet overspeeld te worden. Theo was ook als eerste op dam, en Paul moest secuur blijven spelen om het punt binnen te halen. Dat lukte uiteindelijk, met 4-4 als eindresultaat.

22 februari staat de thuiswedstrijd tegen Texel op het programma. Als we meer willen dan middenmoter blijven, zal die wedstrijd gewonnen moeten worden.