Afgelopen zaterdag moesten wij aantreden tegen de VBI II, huidige nummer 3 in de hoofdklasse A. VBI is nog volop in de strijd voor het kampioenschap. 
Gezien de grote nederlagen die wij de laatste wedstrijden opliepen, waren de verwachtingen niet hoog gespannen.

Jan Pieter, die weer terug is uit het buitenland, zat ziekerig achter het bord, en speelde  snel naar remise tegen Geert Berends.

Bob stond onder druk tegen Remco Vredenberg. Een foutzet maakte een snel eind aan de partij.

Hierna begon de wedstrijd om te draaien. Gerrit kreeg steeds meer terreinvoordeel tegen Theo Berends, die ook te kampen had met een zware korte vleugel. Door een schijf te offeren kon Theo nog naar dam gaan. maar door de vangstellingen die Gerrit had, gaf Theo meteen op.

Ricardo, die halverwege de partij geluk had dat Jo Weijman een zetje miste, kreeg een schijf nadat Jo dacht dat hij naar dam kon doorlopen. Ricardo kon de schijf afruilen en wist de stand naar winst af te handelen.

Omdat ikzelf op dat moment een schijf voorstond, hing een verrassing in de lucht.

Wiebo hield in een klassieke partij Marcel Janssen op remise. En Laura hield een zwaar bevochten punt over aan haar partij tegen Jan van Loenen. (Waarschijnlijk heeft ze verloren gestaan.)

Ook Kenny moest vol in de ankers tegen Dirk Joosten. Met secuur spel wist hij de remise te halen.

Helaas ging het vanaf dat moment toch nog mis voor ons. Huub speelde een mooie omsingelingspartij tegen Emiel Leijser. In het late middenspel koos Huub voor de verkeerde variant, en werd toen overspeeld. Tot dat moment was er niets aan de hand voor Huub.. Frank begon goed tegen Gerard Boogaars, maar liet zich in het latere middenspel van de belangrijke velden wegdrukken. Frank kwam nog op dam met een 5 om 3 eindspel, maar kon de remise niet vinden.

Ikzelf speelde tegen Willem Hoek, na een paar verliespartijen begon ik maar rustig. kreeg langzaam vat op de stand van mijn tegenstander en won, zoals gezegd, een schijf. Ik kwam tot een 5 om 2 eindspel, waarin ik een keer of 3 de winst gemist hebt, en moest uiteindelijk in remise berusten.

Al met al een 11-9 nederlaag, waar een gelijkspel er ook in had gezeten.