Van te voren dachten we nog dat we enige kans hadden tegen Heerenveen. Omdat we maar 9 man hadden werd het nog moeilijker. Ondanks 3 blauwe uitslagen werden we met een kansloze 14-6 terug gestuurd naar huis.

Na NO was Kenny de eerste die verloor. In een partij waarbij Tjipke Smeding Kenny constant naar achter duwde, verloor Kenny door een niet al te moeilijke, maar wel verrassende dam combinatie,  Vlak daarna kwam Wiebo remise overeen met Oscar Veltman, een partij waar de ruilen niet geschuwd werden. Huub kon het niet bolwerken tegen de aanvaller van het wereldrecord klok simultaan dammen, Johan Teake Dekker.

Bob moest tegen Peter Veltman zeer secuur spelen. Hij bleef dit tot het einde doen, en haalde zo de eerste blauwe uitslag. De volgende blauwe uitslag kwam op naam van Frank Zwerver die Sipke Doller geen kans gaf en een gelijkwaardige remise haalde.

Ikzelf vertrouwde de dam niet die ik kon nemen tegen Aize Plantinga. Hierna werd ik positioneel van het bord gezet, terwijl de dam winnend was geweest. Ricardo name tegen Johnny Modderman een dure combinatie met kans op doorbraak. De combinatie koste twee schijven, maar de doorbraak kon Ricardo niet vinden.

Gerrit dacht tegen Wim van der Molen een schijf te winnen, maar werd verrast door een doorbraakje. In plaats van voor gelijk aantal schijven de schijf weg te halen, liet Gerrit Wim dam halen, De damafname kostte echter een schijf. Met kunst en vliegwerk wist Gerrit toch nog een punt uit het vuur te slepen.

De laatste blauwe uitslag kwam op naam van Hans die Sjoerd Koopman wist te verslaan. Sjoerd mistte een zetje, en later in de partij speelde hij een aantal mindere positionele zetten, waarnaar Hans het koelbloedig afmaakte.

20200118 scorebord