Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste wedstrijd in onze nieuwe accommodatie Wijkcentrum Alleman. Het werd een wedstrijd die we het beste maar snel kunnen vergeten.

DES Lunteren, met oud-leden Peter Hoogteijling en Henk Klarenbeek, was veel te sterk voor ons.

Bob speelde aanvallend tegen Harmjan Lammers. Positioneel was de aanval goed, helaas miste Bob een combinatie. Ikzelf werd overklast door Henk Klarenbeek. Hans had een wat onevenwichtige schijvenverdeling tegen Erwin van Hierden en werd overlopen.

Het eerste bordpunt kwam op naam van Ricardo die door Ronald van de Beek weggeduwd werd uit het centrum, maar door een remise combinatie in de stand te vlechten, wist hij een punt te pakken. Kenny zag al snel een schijf in rook op gaan tegen Arjen Timmer. Hij verloor kansloos. 

Laura hield het lang vol tegen Arwin Lammers, maar werd verrast door een offer, en verloor. Gerrit speelde een goede partij tegen Peter Hoogteijling. Hij wist goed gebruik te maken van de volle lange vleugel van Peter.en haalde een mooie remise. Frank speelde een goede partij tegen  Coen Bommel en stond lange tijd beter. Toen de stand dun werd, bouwde Coen de stand beter op dan Frank, en kon Frank het niet meer bolwerken.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor Huub tegen Stijn Overeem, met hetzelfde resultaat.

Het laatste punt werd gehaald door Wiebo, die Laura Timmerman wel onder druk zette, maar Laura verdedigde zich bekwaam. Hierdoor kwam Wiebo niet verder dan remise.

Nieuwe kansen in de volgende wedstrijd, tegen Heerenveen.

P 20200104 150027