Op 3 januari heb ik een bypassoperatie ondergaan waarbij er rondom het hart en de kransslagaders twee bypasses zijn aangelegd. Dit was volgens de cardioloog noodzakelijk omdat ernstig vernauwde kransslagaders een tijdbom onder mijn hart legden. De gehele ingreep is succesvol verlopen, in dat opzicht is de bom onschadelijk gemaakt.
Op 7 januari ben ik ontslagen uit het ziekenhuis (OLVG Oost). Daarmee brak voor mij een periode van wondgenezing en revalidatie aan waar ik nu middenin zit (zo'n operatie haalt letterlijk nogal wal overhoop in je lichaam; bijvoorbeeld een uit elkaar getrokken borstkas of een uit mijn rechter onderbeen gekaapt bloedvat om als een van de bypasses te dienen). Tussendoor ben ik twee keer voor nazorg en controle in het ziekenhuis terug geweest. Beide keren was de uitkomst van deze visites positief, in die zin verloopt mijn herstel voorspoedig. Tja, zo lig je na een operatie in de kreukels op de IC en zo ben je in de weer om een inspanningstest af te leggen.

Patiënt Huub

Vanaf 19 februari ga ik onder begeleiding van een fysiotherapeut aan mijn conditie werken. Dit programma loopt door tot eind maart. Voorlopig mag ik echter nog steeds weinig doen, niet fietsen, niet autorijden, geen zware dingen tillen.., enz. Na de start van het cardio-fysio traject hoop ik gaandeweg steeds actiever aan het maatschappelijke leven te kunnen deelnemen.

Kortom, ik voel mij in vergelijking tot pal na de operatie iedere dag sterker worden, terwijl ik tevens besef dat er nog een behoorlijke weg te gaan is. Het gaat zeg maar "larghissimo crescendo" om de stijgende lijn met een uitbundig bedoelde noten te typeren.

Word vervolgd,

Groet, Huub